23
Nov
13

Ofrivilligt avslöjande, antar jag.

freeimage-5049638-webLönsam ?

 

Hanne, alla andra ljuger inte jag, Kjöller har skrivit en text i DN idag. Helt oavsiktligt antar jag har hon satt strålkastarljuset på det flesta ”privata alternativ” har som affärside.

Kjöller beskriver ett BB som vill öppna i Stockholm, ett BB som uppenbarligen bara vill ha de enkla förlossningarna utan komplikationer. Jag har inte sett något prospekt men antar att det som kunderna utlovas är en lugn miljö, frukost på sängen och en vistelse i hemtrevlig miljö. Neonatalvård och andra långsiktiga investeringar i nyföddas livskvalitet är sannolikt inte det som är centralt i affärsplanen. Kort sagt, ett BB för välanpassade friska människor med ordnade förhållanden, de andra kan ju offentliga vården ta hand om och så slipper vi friska välartade se eländet. 

Det här är ingen ny affärside, privatskolor, ryggkliniker, plastikmottagningar, barnsjukhus som lever på att fakturera det offentliga lämpar över allt som är besvärligt, kostsamt och icke vinstgivande på kort sikt till landstingens sjukhus för alla. Allt under tesen, ”nej vi väljer inte bort några vi har bara inte kapacitet för…”.

Lite ärlighet vore på sin plats, vi står till tjänst så länge du är lättsam och det jobbiga skickar vi till någon annan.

Bra Kjöller, nu när du hittat tanken… släpp den inte ! Det finns vårgivare som du kan hata och förtala lika mycket som vårdtagare.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 641 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
november 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: