17
Mar
13

Medierna i P1 vinklar friskt.

Jag skrev i går om ett avsnitt av medierna i P1. Avsnittet innehöll ett avsnitt där man rapporterar om stora summor läggs på mediekonsulter i offentlig verksamhet. Vinkeln i inslaget var att stackars fattiga redaktioner slåss mot medietränade individer som döljer sanningen. Förvisso är det en redaktions rätt att välja vinkel och material men det vore trevligt med lite nyanser, särskilt som medierna i P1 i sitt eget arkiv har fall där offentlig verksamhet förtalas friskt av media. När jag på Twitter påpekade detta så svarade dels medierna i P1 och en av dem som var med och gjorde reportaget. Medierna i P1 svarade ungefär så intetsägande som Fredrik Reinfeldt just nu i Agenda, och Tonchi Percan svarade helt ärligt att de undvikit fall där en annan tes än programmets vinkel kunde stärkas.

Bild

Här är två länkar från medierna i P1s egna arkiv där de kritserar media som inte håller sig till verkligheten, samt en länk där Tonchi Percan kritiserar samma media. I det fallet var Paul Ronge inblandad men eftersom medierna i P1 och ”pr-konsulten” då var på samma sida så passade det exemplet inte att tas upp kan man anta.

Jag tycker det är trist när Medierna i P1 lägger sig på samma nivå som svensk kvällspress där man väljer ut en säljande rubrik och sedan väljer att bara redovisa fakta som stöder rubriken.

Trist, mycket trist…Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: