16
Mar
13

Vad kostar det att inte anlita Paul Ronge.

 

Dagens avsnitt av Medierna i P1 skall enligt hemsidan handla om kostnader för att anlita det som kallas ”PR-konsulter”, för oss som inte är övertygad om att medier alltid har rätt är det snarare ”försvarsadvokater”.

 Varför finns då detta behov av att anlita en person som Paul Ronge ?

 Som jag antydde tidigare är det faktiskt inte så att allt som publiceras i media nödvändigtvis sant. Minns sörmländsk lokalmedia som släpade en lokalpolitiker i smutsen, pekade ut honom som ”olaglig”. En olaglighet som i domstol konstaterades vara ett ogillat åtal, ett ”slap in the face” på åklagaren. Den lokala politikerns verksamhet var dock gediget underminerad, karriärbyte via studier åtföljt av fortsatt förföljelse från lokaltidningen.  Min fråga, är det fel att man anlitar någon för att få ut fakta ? Är det inte snarare fel att media driver en linje så hårt att de inte ens kan backa och presentera en gedigen ursäkt när man visats ha fel.

 Även i situationer när media har ”rätt” i sin tes är den oftast hårt vinklad, utesluter allt som talar emot tesen och i och med det skapar en helt orimligt publicitetsskada som dessutom kan ge rent larviga följdverkningar. Kalla fakta pekade ut en djurpark som helvetes förgård och antydde att djuren hade ett helvete. Vad som givetvis inte nämndes i Kalla fakta är att en djurpark där det föds enormt många djurbarn kan inte vara dålig för djuren, det första som sker om djur inte trivs är att de inte fortplantar sig. Inte heller nämnde man tydligt att det inte är den enskilda djurparken som beslutar om liv och död för djur i bevarande projekt. Inte heller talar man om att det är länsveterinären som har ansvar för att djuren har det bra och har anmälningsansvar om så inte är fallet.

 Fortsatta halvsanningar sprids och tillslut får djurparken en polisanmälan från länsstyrelsen, samma länsstyrelse som har haft tillsynsansvar för djurparken hela tiden och innan mediaståhejet inte sett några skäl att polisanmäla. En polisanmälan som känns som att man vill undvika att stå i media och försvara något som media redan bestämt är fel.

 Inte heller talar man om att man avlivar friska djur i alla djurparker, annars blir det för många djur. Inte heller talar man om att man avlivar djur för att de blir för skröpliga. I medias värld avlivar man djur av ren elakhet och kommersialism.

 Med media som säljer tvättmedel på att svartmåla istället för att ifrågasätta strukturer, ja nog behövs Paul Ronge och jämfört med att köpa annonser och reklamtid är det väl använda pengar.

 

 

 Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: