09
Feb
13

Försvarskampanjen eller Surdegen

Jag hade inte tänkt lägga mig i den här insnöade debatten men eftersom DNs ledarredaktion på sitt vanliga enkelspråkigt propagandistiska vis lagt sig i vill jag ju gärna dämpa präktigheten.

Problemet är inte om det är viktigare att baka surdeg eller försvara demokratin. Svenska soldater gör berömvärda insatser, de gör tex oändligt mycket mer berömvärda insatser än amerikanska och brittiska soldater eftersom resterna av vårt värnpliktssystem fortfarande marinerarar vår försvarsmakt med demokratiska värderingar. 

Problemet är hur du skall få en ung kvinna eller man med demokratiska värderingar att ansluta sig till en organisation där man av en politiska skäl kan skickas ut att hjälpa till för att placera en västerländskt utvald kandidat vid makten i ett land där ”vi” ogillar regimen.

Javisst, den dagen Saudi Arabien och Iran behandlas lika i  utrikepolitiken och vi är beredda att sätta in soldater för att försvara Gazas civilbefolkning mot israeliska övergrepp, då kan vi tala om att försvara demokratin i världen. Till dess får nog DNs ledarredaktion finna sig i att vi försöker vinna kampen om en trovärdig demokratisk utrikepolitik på hemmaplan innan vi går med i det militära.

BildOnline

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: