11
Aug
12

Vad skola vi ha pressen till.

Jag skrev tidigare i dag om Eskilstuna Kurirens ledare där regeringen försvaras på ett intressant sätt, ungefär enligt melodin ”don´t mess with my friends”.

Nu är det dax att kommentera DNs ledare i ungefär samma ämne och skriven i ungefär samma melodi, ”don´t mess with my friends”. I DNs ledare är det inte. i alla fall inte idag, regeringen som är deras vänner utan främst Aftonbladet. Ledarskribenten går till storms, ja rent rasar, mot att de handlingar som en tidning begärde fram inte gick till tidningen direkt utan också förbi departementets politiska sektion. Problemet är alltså inte att media inte fick tillgång till materialet utan att vissa berörda informerades om att media fick tillgång till material.

”En oroande kultur” kallar ledaren det agerande departementet ägnade sig åt, vi andra kanske skulle kalla det intern kommunikation. Intern kommunikation, när den saknas, är för övrigt ett favoritobjekt för kritik mot organisationer i pressen. Åter till huvudfrågan dock, ”En oroande kultur” alltså, jag ser starka spår av en oroande kultur i media när det viktiga med deras arbete inte längre är att lyfta fram missförhållanden och få dem åtgärdade utan att få ”sätta dit” någon genom att ha rätten till oförberedda offer..

Ingenting ändrades i sak av att departementet visste om vad som skulle skrivas, det enda som begränsades var möjligheten till att göra en ännu större ”affär” av det. Är det internt begapade guldspaden som lockade igen ?

Tyvärr DN, tyvärr Eskilstuna Kuriren det enda ni lyckats med i era ledare är att visa en bristande självinsikt. Som vanligt så är pressen det största hotet mot tryckfriheten.

Illustrerar DNs ledare med samma bild som Eskilstuna Kurirens.

Annonser


Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 162,718 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
augusti 2012
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper
Annonser

%d bloggare gillar detta: