28
Jun
12

Oansvariga skattesmitare ? ”Stockton—All America City”

Det har under en tid varit populärt hos den ena och den andra att beskylla grekerna för att vara lata skattesmitare och därigenom orsakat de finansiella problemen, kort sagt det vanliga gnället på den europeiska välfärdsstaten.

Vad vi kallar euro-, finans-, struktur- eller något annat slags kris är i grunden ingenting annat än en kris för själva vår livsstil. Det är den som skapat denna största av alla bubblor, den livsstilsbubbla som nu hotar att spricka.

Kören från babianflocken på de borgerliga ledarsidorna har dämpats något i och med att även andra europeiska länder än Grekland börjat få problem.

Nu förväntar jag mig dock en ny urladdning från apberget när samhällen i USA börjat gå bankrutt. Beträffande USA finns det ju verkligen fog för påståendet att de inte vill betala skatt, de har ju mer eller mindre lagstiftat om det i bland annat Kalifornien.

Nu drömde jag mig bort igen, klart de inte kommer att säga något om USA. Det finns en grupp i världen som verkligen gått på fantasin om den amerikanska drömmen och det är svenska borgerliga ledarskribenter. Bara vi som har det bra får det riktigt bra blir det mer i soptunnorna för de mindre väl lottades del. Det brukar sägas att det ”sipprar ner” och är en väl omhuldad borgerlig idé som aldrig fungerat.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 318 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juni 2012
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: