20
Jun
12

Oenig med Malin idag.

Oftast håller jag med Malin Ullgren till fullo men idag har jag lite invändningar, tycker att hon är för snäll helt enkelt.

Bo Lundgren tycker att Sverige är en snudd på kommunistisk diktatur, man får fortfarande betala mer skatt i Sverige än i USA om man är rik. Lite mer nöjd nu sannolikt än 2005 men Bo anser nog att det finns mycket kvar att göra även om Borg lyckats med en hel del smygvägen.

Miljöpartiet i allmänhet, Maria W i synnerhet, anser fortfarande att friskolereformen är en bra idé. Deras väljare anser sig själva, hör till miljöpartisters självbild, att de är medvetna och gör förnuftiga val. Det må vara anroposofi, veganism eller skolval.

Att väldigt många människor varken har möjlighet att välja, kunskaper att göra informerade val och att de som väljer fel eller inte väljer alls är andras väljargrupper är ju bara bra. Där ligger MP, M, FP, C och KD i samma ideologiska fåra.

I grunden håller jag dock med, att läsa Maria Wetterstrand på Twitter sedan hon avgått som språkrör gör att man inser att hon bara spelat ett spel i många år och odlar definitivt mitt miljöpartistförakt. Att jämföra borgerlig retorik med vad de faktiskt gör odlar politikerförakt som borde drabba Borg, Björklund och Lööf i synnerhet. Det är faktiskt väldigt trevligt att någon talar om att det är liberaler och allmänborgerliga som är villiga att knäcka många människor för att genomföra sina ideologiska principer. Ungefär det som vänstern med hänvisning till Stalin drabbats av i många år. Får väl ha en viss förståelse för att vissa vänsterpartister liknar S och M vid grekiska PASOK och Ny Demokrati, även om jag är besviken över att de förfaller till en Carl Bildtsk nivå.

Som sagt ovan med många ord, socialdemokratisk pragmatism har fortfarande inte blivit slagen som den bäst fungerande politiken för ett samhälle som helhet. Nu skall vi bara få de stora egoisterna att förstå att även de tjänar mest på ett samhälle där alla har en anständig levnadssituation.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juni 2012
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: