14
Jun
12

Det finns väsentlig fotboll.

Jag är ingen älskare av idrottsrörelsen men är villig att erkänna att det finns undantag från resultatfixerade och penningsnurrade organisationer. Det finns de som drivs av glädje och av ett socialt ansvar och sen finns det som fyller sportsändningar, sportsidor och många fans sinnen till 98 %. Tackar Micke Edlund som återigen tipsade mig om ett positivt undantag.

– I första hand skapar vi inte fotbollsspelare – vi skapar samhällsmedborgare. Frågar du någon av ­våra gamla spelare vad det viktigaste de lärt sig av oss så kommer inte svaret att handla om passningsspel, utan om disciplin. Även om de var klart bäst i laget så fick de inte ­spela om de kom försent eller uppträdde illa mot domare eller motståndare. Det som gör mig mest stolt är inte att se en av våra ­killar i Englands landslagströja – det är att veta att nästan ingen av våra killar har hamnat snett i livet. De allra flesta blev fina, ­välfungerande människor. Och en liten ­andel blev fina, välfungerande fotbollsspelare.

English: St James's Park, Newcastle. The 'SHEA...

English: St James’s Park, Newcastle. The ‘SHEARER BANNER’ This is the banner which Newcastle United football club erected on the Gallowgate End of St. James’s Park, to mark the end of the career of Alan Shearer at the end of the season 2005/2006. (Photo credit: Wikipedia)

Ibland är det dock dödligt allvar…

Annonser


Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 162,645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juni 2012
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper
Annonser

%d bloggare gillar detta: