12
Maj
12

Det där med klarspråk och bilsex.

Det där med krönikörer i tidningarna kan bli lite knepigt, i synnerhet när de både skall var journalister och krönikörer.

Lasse Swärd brukar bete sig lite märkligt då han är mer för klarspråk som krönikör än som journalist. När krönikor skall skrivas, i synnerhet vad gäller elbilar, skall det problematiseras och elbilen sättas i relation till andra biltyper samt avkrävs även ansvar för indirekta effekter av sin existens.

I samma tidning som elbilskrönikan skrivs ”testas” dels en Porschemodell och en ”sportig” Mercedes med nedfällbart tak. Porschen har ”självklart” varvräknaren i centrum och stoppat undan hastighetsmätaren till vänster. Ett antal dagar tidigare förkommer samma skribent i DN och talar om behovet av nolltolerans mot hastighetsöverträdelser. Den ”självklara” prioriteringen av varvräknaren i Porsche har ingen betydelse som signal tror skribenten ? Hur var det där med elbilar som avkrävs ansvar för sekundära effekter, det gäller inte leksaksbilar ?

I den sportiga Mercedesen går skribenten i spinn över en analog klocka som får honom att falla för bilen.

Att såväl Porschen som Mercedesen sett till funktionen bil, dvs transportredskap som alternativ till andra transportmedel, är riktigt usla med ont om utrymme för såväl packning som folk är givetvis inget som bekymrar skribenterna. Jag antar att annonsförsäljning går mycket bra i just den här delen av DNs samlade bilagemix.

Seriöst, mycket seriöst… Jag tror till och med att den här publikationen har en mer realistisk syn på bilen.

Annonser


Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 162,645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
maj 2012
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper
Annonser

%d bloggare gillar detta: