20
Feb
12

Bedrövligt om Polisen

Tittar på Aktuellt för ovanlighets skull. Det skall nog inte upprepas i det närmaste, en sund ansats till ett reportage spårar ut i en häxjakt. Det är tyvärr ofta den bestående bilden av Aktuellt, programledare i direkt konfrontation utan dialog. Ja utom när Borg eller Reinfeldt är där förstås, då blir det monolog. Vi kan väl konstatera att om polisen är en ”gulag” som programledaren påstår är säkert aktuelltredaktionen en sluten anstalt.

I reportaget nämns att statistiken är ett problem för polisen. Det stämmer säkert när man måste stå till svars i de media som inte klarar av att läsa statistik. I Eskilstuna är det just nu statistiskt mycket narkotikabrott, det är sant men om den siffran skall bli begriplig måste den sättas i relation till vad för typ verksamhet både polis och sociala myndigheter prioriterar för stunden. Är det en ökning av droger eller en ökning av riktade insatser?

Eskilstuna har länge haft en trist statistik när det gäller brott mot kvinnor, en statistik som blir mindre trist om det också innebär att mörkertalen är lägre i och med kampanjen för att få kvinnor att anmäla brott.

Det fanns en vettig del i reportaget, där den äldre polisen förklarade hur statistiken slår fel. Det kommer du aldrig att få höra någon mediepersonlighet kommentera sitt knäck med.

För övrigt tragiskt att använda GW Persson i ett sådant här woo woo reportage, GW har ständigt påpekat att verkligheten sällan är så enkel som den beskrivs. När jag ser på nyheterna vill jag få saker genomlysta, inte se en färdigförpackad kampanj som lämplig lobbygrupp kan haka på.

Swedish Police Service

Image via WikipediaOnline

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
februari 2012
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: