06
Dec
11

Centralstationer.

Jag tillbringar en förhållandevis stor del av mitt liv på Centralstationer och Tåg runtom i Sverige. Malmö, Uppsala, Göteborg och Stockholm hör till de stationer som frekventeras mest. Det är rätt intressant att jämföra dessa stationer, Malmö, Göteborg och Uppsala har moderna anläggningar där man i synnerhet i Uppsala och Malmö skapat stationer där tågen kan gå tätt med bara några minuters intervall. Jämförelsen med Stockholms Central är deprimerande, den byggs nu om men tack vare den fullständigt urusla kvaliteten på stockolmspolitiken och dess politiker kommer aldrig de viktiga besluten att tas. Ingen politiker i Stockholm har den resning som krävs för att lösa trafikinfarkten runt centralen som gör att det behöver vara tre gånger så långa intervall mellan som avgår från samma spår i Stockholm jämfört med tex Uppsala.

Stockholmarna kommer med sina politiker att ha ett överskott med allmänläkarkliniker som botar deras snuva som de drar på sig när de väntar på perronger. Men det är så väljarkåren vill ha det antar jag, en väljarkår som anser sig som bäst när en död ek skall fällas.

Många skäller på SL och SJ, men ärligt talat… ni har fått vad ni röstat på. Det som stör mig är att vi i övriga landet skall drabbas av förseningar för att en politiker som vill bli vald i Stockholm inte får vara för något besvärligt beslut.

Lattedemokratin kommer förhoppningsvis dö sotdöden snart, om inte annat så den dagen arbetsplatser flyttar ut för att kunna få personal som kan ta sig till jobbet. Inte precis det som prioriterades när shoppingexpressen till NK byggdes.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 584 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
december 2011
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: