18
Nov
11

Mångfald eller enfald.

Eskilstuna Kuriren skriver idag en ledare till försvar för den privata vårdsektorn, siffror och undersökningar radas upp för att bevisa att inte privat är sämre än offentligt. Vackert så, ser fram emot att ledarskribenterna redovisar undersökningar lite oftare som stöd till sina teser. Det skall bli intressant att se hur ledarredaktionen kommenterar sörmlands landsting utifrån de undersökningar som visar att man många gånger får mer vård för pengarna än i de flesta andra jämförbara landsting.

Eftersom vi inte kommer att få se de siffrorna på ledarsidan skall jag roa mig med att föra ett resonemang på ledarsidans nivå, redovisa min åsikt som fakta utifrån egna observationer.

Ledarredaktionen är en stark anhängare av konkurrens och alternativ eftersom det skall leda till bättre produktivitet och vassare produkter. Jag tänker då hänvisa till en för ledarredaktionen välkänd bransch, det tryckta ordet på lågkvalitetspapper som till vardags kallas dagspress. Konkurrensen mellan tidningarna har både bland kvälls och morgonpress lett till färre journalister, fler tyckare, mer braskande rubriker, mindre utrymme för kvalitetsjournalistik, fler ”Ulf Nilsson” och mer veckopressjournalistik. Finns det skäl att tro att mediabranschen är unik genom att konkurrera med allt mer enfald ? Jag tvivlar….

Stjäl en bild från vännen Csaar.

Annonser


Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 162,493 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
november 2011
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper
Annonser

%d bloggare gillar detta: