23
Sep
11

Intellektuell ohederlighet = opinionsbildning?

Picture of bulidning with sign Eskilstuna-Kuri...

Image via Wikipedia

Eskilstuna Kurirens ledarsida briljerar idag, briljerar genom att leverera en text som inte står de efterföljande kommentarerna efter i kvalitet.

Att kritisera kommunen för att den inte obstruerar mot lagtextens innebörd är så intellektuellt osmakligt att det till och med borde få en ”opininsbildare” att fundera både en och tre gånger. Kom ihåg det AFA och Nationellt motstånd, ni har Eskilstuna Kurirens andliga stöd när ni bryter mot lagen.

Ledarsidans uppmaning till kommunen att hävda att en ICA handlares fullt berättigade tillstånd skulle stoppas med hänvisning till; ”Alkohollagen talar om ”alkoholpolitiska olägenheter” som ordningsproblem och onykterhet. Kommunen borde ha hänvisat till detta och avslagit ansökan.” Det betyder att ledarsidan på fullt allvar hävdar att fylleri och ordningsproblem är något som ICA Stenby är drabbat av i högre utsträckning än andra platser i samhället där alkohol serveras. Ursäkta mig, det är högkvalificerat skitprat. Jag skulle vilja påstå att en ICA handlare har större skäl att hålla ordning i baren än krogen har, annars går ju kunderna till Konsum istället.

Kokar man ner ledarens innebörd är det två saker som den säger, Ett; skall kommunen kritiseras så är fakta av obetydlig betydelse. Två; dessutom säger den att kommunens myndighetsutövning inte skall grundas på lagtexter och paragrafer utan på vad Eskilstuna Kurirens ledarsida anser vara lämpligt. Låt mig då fråga, är det bättre med Eskilstuna Kurirens för tillfället rådande uppfattning än någon annans för tillfället rådande uppfattning ? Vi  kanske alla skall tolka regler och lagar som vi har lust ?

Ledarsidor är fantastiska, de kan muttra om nättroll och dagen därpå bete sig precis som ett sådant och hävda ”Ja, Jag, Vi vet minsann bäst och alla andra har fel och bara det att vi tycker det gör att vi har rätt.” I det här fallet har det dock endast bevisats att när spriten går in går vettet ut ur Eskilstuna Kurirens ledarredaktion.

Känslan att läsa ledaren blir inte så olikt den beskrivning av högerns uppfattning om hur rapporter bör skrivas som redovisas här.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
september 2011
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: