18
Sep
11

”Hjälp läsarna i stället för att förbjuda och censurera.”

Official Portrait of President Ronald Reagan

Image via Wikipedia

Hjälp läsarna i stället för att förbjuda och censurera.

Ovanstående finns idag att läsa på DNs ledarsida. En sån uppenbart omedvetet självironisk rubrik triggade givetvis min bristande respekt för borgerliga ledarsidor och fick kortlådorna i minnet att rassla. Ganska snabbt dök ”dynamiska effekter” upp, ni vet det där voodofenomenet som lanserats i massor av år från borgerligt håll som innebär att om man sänker skatten så ökar statens inkomster. ”Voodonomics” kallades det av George W den äldre, han som begrep någonting, men eftersom han förlorade primärvalet mot Reagan så gick det som det gick. ”Voodonomics” råder nu i USA och det vet vi ju hur bra det går där.

Nu var det dock inte ”Voodonomics” som det här skulle handla om utan DNs ledarsida. Denna förment oberoende opinonsbildare… som så länge Moderaterna hyllade dynamiska effekter inte la två strån ikors att kommentera det, numera när moderater ersatt ”Voodonomics” med skattesubventionerade städhjälp för välbeställda klämmer dock DN i för fullt för en söndag för en tid sedan och förklrara hur Reagans modell visar på hur det blir när ”tokhögern” får bestämma. Mycket tjusig kappvändning…… Speciellt som det Borg håller på med inte är annat än stattesubventionerade ”dynamiska effekter” eftersom det visar sig att inte ens de välbeställda är villiga att betala för städning när de får betala vad det kostar… precis det om de ”dynamiska effekterna” skulle lett till.

Hjälp läsarna i stället för att förbjuda och censurera.” Förbud och censur sysslar de förvisso inte med på DNs ledarsida men någon hjälp för läsaren är de inte, det är ju inte det den är till för….

Jag funderar nu på nästa borgerliga ”förbättringsarbete”, i likhet med Apotek så skall järnvägen röras till. Vore det för mycket begärt av Wolodarski och hans underlydande att den här gången titta hur det gick i ”föregångsländerna” innan eländet är genomfört i Sverige ? Kanske till och med lyssna på Adelsohn ? Antagligen blir det väl så att en ny borgerlig regering någon gång bortom 2025 har ändrat inriktning och DNs ledarredaktion skriver en text om avregleringen av British Rail som ett exempel på hur det blir när ”tokhögern” får bestämma ?

Hjälp läsarna i stället för att förbjuda och censurera.” Slutligen tittade jag på ”Wake Me Up When September Ends” och funderade på DNs ledarsidas oreserverade stöd till att skicka ut unga svenskar att dö för ett västerland som håller på att skapa en rejäl rekryteringbas för de nya yrkesarmeerna som ersätter värnplikten. Fattiga unga män och kvinnor som skall slåss för att vi andra skall kunna ha resten av världen som råvarubank, turistmål och pittoreska små utflyktsmål med garanterad närvaro av Coke, McDonalds och Starbucks.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
september 2011
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: