26
Jul
11

Vad föder en Terrorist

Franz Kafka - Ein Bericht an eine Akademie - P...

Image via Wikipedia

Vi har idag läst och sett den norske terroristens försvarsadvokat ge sin bild av sin klient, ty i Norge så väl som i Sverige har alla rätt till försvarsadvokat. Särskilt viktigt är denna rätt för människor som i allmänhetns ögon på förhand är sedda som skyldiga och innerligt avskydda. Det andas ibland en ovilja mot denna rätt, vissa människor ses så avskyvärda att de inte är värda en rättvis rättegång. Den här pöbelkulturen brer ofta ut sig kommentarsfält, på sajter som politiskt inkorrekt och ibland förlängs den upp i politiken när människor utan självinsikt anser att man utifrån enskilda människors handlingar skall stifta specialregler riktade mot vissa grupper. Varje gång vi låter sådant här stå oemotsagt gör vi det lättare för Terroristen att för sig själv motivera sina illdåd. Demokrati och rättsstat innebär att även den avskyvärde har medborgerliga rättigheter, vi får aldrig glömma detta om vi inte vill hamna hos den skara som yrvaket konstaterar att det var otäckt att hamna på ”fel” sida i terroristdebatten.

Nu är det ju inte så att vissa helt plötsligt har hamnat på ”fel” sida i terroristdebatten de har funnits där hela tiden i motsats till andra som trots hat, spott och spé hela tiden stått för samma grundsyn som vårt samhälle är uppbyggt av. Grundsynen är nämligen enskilt ansvar i ett rättssäkert system för individer, inte ett system med grundregler som dessa;  ”Sverige är svenskarnas land”, ”Alla människor är inte likadana”, och ”Låt alla folk vara herrar i eget hus”. De människor som har dessa grundvärderingar bör se till terroristens försvarsadvokat, en aktiv socialdemokrat, och lära sig skillnaden på en babianflock och ett mänskligt samhälle. I ett samhälle ställer man upp på samhällets regler även om man måste försvara den fiende som skulle döda dig om chansen fanns, det kallas civilisation.

Terrorister föds i det klimat där man anser att andra kan utsättas för det man inte behöver riskera själv. Terrorister kan födas i ett klimat där man inte är konsekvent i sina värderingar.

EXPO Fredrik Fredrik igen Göran Jörgen Kawa Martin Jinge ABOnline

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: