12
Jun
11

Det saknas något här !

Arboga city arms

Image via Wikipedia

Läser en mycket intressant och välskriven text om omvärldens förväntan på offret, i texten skrivs om Arboga, Österrike och Colombia där människor i förtvivlade omständigheter inte efteråt lyckats leva upp till omvärldens förväntningar. Jag är fullt på det klara med att ”vanligt folk” har svårt att acceptera att ett våldtäktsoffer är ute och festar några veckor efter övergreppet, ”vanligt folk” är rätt korkade. ”Vanligt folks” babblande i media avhandlas också i texten men dirigenterna i den här osmakliga härvan nämns knappt i texten. Att någon köpte de österrikiska polisernas historia, att svensk press frossade i Arbogamorden nämns inte, på ett litet hörn nämns en TV-soffa. Journalister och media behandlas som en oskyldig transfererare av ord och bilder utan eget ansvar för vad som sprids.

På det hela är texten en av de vanliga berättelserna i media om att det är synd om människor. I vanlig ordning berörs då inte de lögner, halvsanningar och rena gissningar som media frossar i kring händelser som säljer sker.

Ännu ett exempel på medias oförmåga att se sig själv och sin roll i samhället när det gäller att etablera ”sanningar”. Hyckleri.

Just Arbogamorden måste vara ett rekord i medialt hyckleri, först brassar hela mediasverige på för allt vad de kan kring historien för att sen gå i taket när offentliga handlingar kring målet sprids på nätet. Antagligen för att det nu inte går att tjäna pengar på att publicera pixelerade versioner som man kan få ta del av som betalmaterial på deras sajter.

Jag prenumererade ett tag på Fokus, slutade när jag märkte att även den tidningen inbillade sig att den bara var en ”förmedlare” av ”sanningar”. Inget kan vara mer inbilskt. Fokus har nu etablerat tesen att etiskt rena kommuner är de enda som kan komma i topp i kommunrankningar.Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 347 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juni 2011
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: