22
Maj
11

Pseudodebatt ?

Erik Helmerson har tydligen kalla fötter och inser att hans försök att förklara bort sitt likhetstecken mellan sex och våldtäkt med att han var ironisk inte ens skulle lura hans mamma. Erik som tydligen läst på publicistikens första regel, ”Erkänn aldrig att DU gjort fel” utan se till att flytta fokus på något annat.

Nu får vi veta att alla tillfällen som våldtäkt kallas för sex bara handlar om ekonomi, spara utrymme och samtidigt kunna ha slagkraftiga rubriker som lockar mänsklighetens sämsta sidor. Givetvis vore det alltför stor uppgift att kräva av mediehus och skribenter att de skall något som helst eget ansvar för hur medielogiken fungerar.

Erik Helmerson ansluter sig alltså till det patrask som anser att det är ok att på löpsedeln skriva; ”Kronprinsessan Victoria berättar om sin graviditet” för att inuti tidningen på undanskymd plats ha en notis där Kronprinsessan Victoria dementerar ryktet att hon är gravid.

Och den stora ironin i det hela är att pressens egna städpatruller anser att det ÄR ok att bete sig så, ”löpsedel är en del av den redaktionella texten”. Jag förstår ärligt talat inte varför journalister behöver sitt lagskydd och källskydd, de kan skriva vad som helst och sen ha en ”förklaring” satt i fyra punkter upp och ned på sista sidan, det är ju ”en del av den redaktionella texten”.

Gud var jag längtar efter den dagen då meddelarskyddet gäller för privatanställda, eftersom kårandan hos mediefolk är lika stark som hos polisen lär det läcka lika mycket också……Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2011
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: