30
Apr
11

enöga drabbar Sjöberg

I vanlig ordning är det en av DN Kulturs skribenter som skriver det förnuftigaste som hittills skrivits om Patriks Sjöbergs avslöjanden, tragiskt nog kunde jag ha missat det eftersom det publicerades i DN Sport. Texten innehåller allt det som DN Kultur gör så bra att jag trots ledarsida och annat trams behåller tidningen. Kroneman är skoningslös mot det slöa enögda mediekollektiv som återigen kommer att reducera en viktig fråga om vårt samhälle till ännu några enkla knäck några dagar.

Det Sjöberg avslöjar är inte bara den tragedi som han och andra drabbats av när de gjorde något de förhoppningsvis gjorde för att det var kul, det sätter också fingret på en sjukdom som sprider sig i vårt samhälle. Ingen skall inbilla mig att det som Sjöberg avslöjar inte anades, noterades eller misstänktes av någon annan runt om de drabbade och förövaren. Tyvärr finns det en vilja att bara tro gott om sina hjältar så varje halmstrå till flykt från misstanken tas till. Precis som vi i blixtbelysning ser hur Julian Assange kan rida på sin hjältestatus och få stöd från människor som inte har en aning om vad som hänt och som kan förmås tro att Sverige har ett rättsväsende lika uselt som det som tillåter att oskyldiga bönder sitter inspärrade på Guantanamo.

Nej lösningen är inte registerutdrag, kontroller eller bannlysning av män bland barn. Lösningen är att vi lär oss att man kan ha två tankar om en person i huvudet samtidigt. Assange kan vara en yttrandefrihetens hjälte OCH en ynkrygg som flyr rättsväsendet, Viljo kan ha varit en fantastiskt duktig tränare men det borde inte gjort honom till oberörbar för frågor om hur hans relationer till sina adepter var.

Det finns inga hjältar, det finns inga monster det finns människor i ont och gott. Det vore synd om Sjöbergs stora insats för att föra upp ett problem till ytan skall fuskas bort av medias behov av enkla historier om hjältar och skurkar.

Ja så är det, återigen är det medias fel.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 644 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: