22
Apr
11

Nipkor, Hoo och livskvalitet.

Älskade hustrun och jag tillbringar påskhelgen på säkert avstånd från björkpollen i mälardalen, picket och packet färdades till Hoo. Ankomsten till stugan blev stökig, vattenbrist och en spis som rykte in som…. men det löste sig och efter en stund blev det som vanligt. Som vanligt är varmt, lungt och behagligt.

Långfredagen tog vi en sväng till Tjärnbotten, Edseles södra förorter och besökte kor som lever ett liv som man önskar alla kor. Korna betar på Nipängar och har en husbonde som lever i symbios med sina kor.

Mina kor kultiverar skogen. De trampar upp stigar, gör skogsbryn synliga, trycker ner tallfrön i jorden, betar ner sly, äter örter och barr när de behöver växtspecifika näringsämnen och de hörs också vida omkring. Korna ropar på sina kalvar och tjuren på korna. När jag går ut och ropar på dem svarar de och kommer springande hela  hjorden. Det är faktiskt så att vi samarbetar. Vi lever i symbios. Korna fortlever tack vara mig och jag tack vare dem. Men det gäller inte den specifika kon eller mig som person utan kon i allmänhet och människan i allmänhet. Jag slaktar ju och äter upp mina kor men människan utrotar inte kon som ras.

Läs här om Tjärnbotten. Nedan, bilder från Hoo och Tjärnbottenbesöket, oxstek med majonäs och getost….Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 454 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: