17
Apr
11

Att fundera på…

I brist på bloggtid denna vecka så får det bli en liten söndagsbetraktelse, saker att fundera på.

Veckans viktigaste lektion i vikten att fundera extra mycket innan man uppfyller omgivningens behov av handling läser vi om här. Viktigaste lektionen är ändock att sanningen inte är densamma för alla, oavsett hur klara fakta är. En kille som lärt sig detta är George W Bush den  yngre som inte längre törs åka runt och tjäna pengar som föreläsare överallt i världen. Vore bra om fler insåg att bara för att man tillfredsställer den egna opinionen så har man inte rätt.

Ett annat exempel på märkligheter är den humanitära interventionen i Libyen. Inte nog med att mycket av den nyare utrustningen hos Gadaffi kommer från UK, Frankrike och Italien dessutom använder man vapen med tveksamma långsiktiga effekter.

Ett märkligt exempel på nyspråk är ”näthatet” som faktiskt inte är annat än det gamla vanliga unkna ”allt som inte är som vanligt och som det alltid varit” hatet på en arena till. Det finns faktiskt inget skäl att tala om olika sorters hat bara för att det är olika media. Större delen består av rädda, obildade och förlorare som ser söker någon att göra ner anonymt. En mobb är en mobb oavsett var.

En sak som jag uppmärksammades på via Twitter är hur embarmligt trista magasinsomslagen är, vare sig det är taueringar, inredning eller matmagasin så är de lika standardmässiga. Det finns ju upplyftande exempel att se på.

Intressant satir, eller snarare skrämmande, är sajten som presenterar forna nyheter ur ett högerkristet perspektiv som så många medier med FOX i spetsen gör nuförtiden. Frågan är om det ens är satir, det känns alldeles för realistiskt.

Slutligen något roligt, svenska offentliga institutioner kan än trots Moderat påverkan. Systembolaget har dragit igång en nya kampanj mot langning som är en skola i kritiskt tänkande.

På det hela taget en rätt deprimerande vecka som räddades av en rest av det Sverige som vissa vill rensa bort. Vi får fajtas vidare.

Just ja, höll på att glömma…. DN har återigen förklarat att Sverige egentligen var en diktatur förr .Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: