19
Mar
11

pressens svarta får

Att läsa dagens ledartext i DN är en lektion i hur en ledarskribents etik fungerar, vad tycker ”vi” på den här tidningen, vilken fråga skall vi skriva om för att visa det, hur pass selektiv med information skall vi vara för att det verkar som om vi tänkt över det och kommit till en logisk slutsats.

I dagens ledare läggs all kraft på att visa hur klok och förnuftig världen äntligen agerat nu när den agerar.

Om mänskliga rättigheter och demokrati är universella värden måste de också försvaras.

Förtigs gör däremot att en del av de stater som stöder detta agerande är medlemmar i Gulf Cooperation Council, samma länder som stöder Bahrains regim när den krossar sin demokratirörelse. Förtigs gör att för tre månader sedan var Libyen fortfarande en värderad partner i världen i klass med Mubarak, Prinsarna i Saudi, diverse smådiktatorer i Centralasien, Kina, Pakistan och den finaste av dem alla Hamid Karzai denna frihetshjälte.

Ja, i sanningen en lektion i hur man säljer in hyckleri, dubbelspel och framför allt egennytta. Jag ser verkligen fram mot Wolodarskis söndagsdravel i morgon, den har potentialen att bli ett episkt verk av oanad hycklande kvalitet.

Här en text som blir en fantastisk ironi sett med dagens ögon. En annan text om ”förräderiet”, oklart om det är mot Gadaffi eller Libyens folk… misstänker att svenska ledarsidor hinner med fler olika tolkningar innan affären är över.

Här nedan ser vi monumentet på Pärltorget i Bahrains huvudstad, före och efter. Monumentet byggdes som en symbol för enigheten i Gulf Cooperation Council, symbolen var dock inte viktigre än att den kunde rivas när den blev en symbol för demokratirörelsen.

Rivet som en manifestation av förtryckande enighet.

Mer om Libyen efter Gadaffi.

DN SVD AB EXP SVT SR EK


1 Svar to “pressens svarta får”Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 454 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
mars 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: