11
Mar
11

Moderat strategi ?

Landstinsdirektören – Moderater – Trevligt på jobbet – Det har skett en del och mer lär det bli.

Nu är en väldigt hektisk vecka slut. Jag har kommit hem och satt mig i soffan och kan fundera över veckan som gick. Jobbmässigt ännu en succevecka om jag får säga det själv. Två utbildningar, en i Göteborg och en i Hägersten, genomförda och jag har nu ytterligare några till trevliga bekantskaper i världen.

Jag har också genomfört min försenade debut i landstingsfullmäktige, ett fullmäktige som inte riktigt blev vad som var tänkt från början. Sorgsenhet och eftertanke fyllde åtminstone en del av de närvarande.

Dessvärre så blev då inte alla nya bekantskaper jag stötte på några glada överraskningar. Moderaterna i landstingsfullmäktige fortsätter att bete sig som om de aldrig någonsin haft med arvoden att göra, jag vet att det finns moderater som har samvete och de har det nog jobbigt just nu, men gruppen verkar hållas under god kontroll av maktspelarna.

Något förvånande beslöt moderaternas gruppledare att stänga ner sin facebookgrupp, ”Rofferiet...”, med hänvisning till att inte vilja förknippas med demonstranterna. Jag måste säga att det förvånade mig eftersom han i en mening senare solidariserar sig med demonstranterna när lokal-tv intervjuvar. Återigen frågar gruppledaren efter en utredning eftersom han inte gillade resultatet som den förra kom med, den var väl för professionell ? Konstigt egentligen, Moderater brukar gilla att opolitiska teknokrater har hand om saker och mer sådant än en av världens största revisionsbyråer är väl svår att tänka sig ? Hur som helst, vill gruppledaren ha en mer politisk utredning är det ju bara att fråga de äldre partikamraterna som vet mer om landstingens arvoden än vad de flesta nu aktiva i landstinget vet.

Nu är det förstås inte fakta moderaterna gruppledare är ute efter, det är att slippa prata politik. Det var nämligen INTE moderater som vände den ekonomiska skutan, det var heller INTE moderater som städade ut den unkna arvodeskulturen.

Kanske är det just det som moderaterna gruppledare nu insett, jäkligt svårt att undvika politiken när det faktiskt börjar sippra fram att det är den nuvarande majoriteten som sysslat med det medan moderater gnällt och obstruerat.

Frågan är dock vad som skall ske härnäst, efter att ha sett moderaternas gruppledare låtsas vara ansvarsfull politiker i fullmäktige genom att istället för en gång säga vad han ville säga begära ordet tre ggr för att säga samma sak så inser till och med en novis som jag vad han kan och inte kan.

Jag och kära hustrun brukar jämföra våra upplevelser, vi kan konstatera att det är skillnad på moderater och moderater…

Vi vet det och moderaterna vet det men i brist på politik tar landstingsmoderaterna troligtvis ingen hänsyn till det faktum att landstingsdirektören gör och har gjort ett fantastiskt bra jobb. Jag vet inte om det blir en Facebookgrupp men nästa person som skall hetsas lär vara landstingsdirektören. Eftersom moderaterna inte lyckats få S, MP och FP att spricka genom halvsanningar om arvoden så ses troligtvis ledningsstaben som nästa väg mot makten.  Antagligen kommer förra veckans ickenyhet om landstingsdirektörens lön att bli avstamp för nästa spinn. Lite antydningar om att landstingsdirektören går ”majoritetens ärenden” lär dyka upp, skall vi gissa vart ? Några pressmeddelanden från moderaternas kansli och möjligtvis en skrattretande kommentar från någon moderat om en för stor lönehöjning. Får gruppledaren som han vill kommer det att vara jobbigt för landstingets tjänstemän att gå ut och äta lunch i Nyköping. Ett uselt beteende men vi är väl inte direkt förvånade om min förutsägelse slår in ?

En plats för politik ?Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 449 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
mars 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: