06
Mar
11

but he is mine bad guy…

I spåren av den trista utvecklingen i Libyen så finns åtminstone hos mig en förhoppning om att vi i väst lär oss att sluta gilla vissa ”bad guys” och lika oreserverat ogilla andra ”bad guys”. I dagens DN finns det flera texter om ”bad guys” som vi inte gillar samt de vanliga reportagen som oroshärdar brukar generera. Visst är det viktigt att diskutera hur vi skall hantera Libyen och Vitryssland men betydligt mer intressant blir att se hur situationen runt Persiska viken utvecklas. Skillnaden mellan de ideal som ”vi” hyllar och de som vi accepterar hos våra ”bad guys” syns sällan tydligare än i dessa diktaturer. ”Vi” blundar konsekvent för att vi stöder arvsfurstar och motarbetar länder med allmänna val som inte går som vi vill. Ahmadinejad och mullorna i Iran är inga helgon men det är inte de stater och prinsar som väst har stött oreserverat heller. Av och till så tycker ”vi” att val helt enkelt kan ignoreras om det går ”fel”.

Vi skall inte heller glömma att såväl Saddam Hussein, Hamas och delar av Al-Qaida både supportats och delvis skapats av ”oss” i förhoppning om att de skall ta död på andra ”bad guys”. Det vore önskvärt om fler av världens ledare läste de antika mytologiska historierna om ”draksådd” och försökte förstå.

Jag ser fram emot när vår bristfälligt bildade statsminister skall förklara vår arrogante utrikesministers kommentarer den dagen scenerna från Libyen utspelas vid Persiska Vikens västra strand. Då kan nog inte ens vår teatraliska finansminister få folket att tro att hans skuldbeläggande av ”bankdirektörerna” är annat än ett billigt taskspel för att slippa ta tag i bristerna i hans egen politik där bördorna vältras över på de som har det sämst. Hur mycket skall sjuka och arbetslösa straffas för att kompensationen för höjda bränslepriser hos de som har råd med bil skall kunna betalas ?

Annonser


Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 162,645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper
Annonser

%d bloggare gillar detta: