24
Dec
10

I morgon är det Julafton.

Ja i morgon är det familjehögtiden framför andra, högtiden då de ensamma och utblottade är ensammare och synbart mer utblottade än någon annan dag på året. Det är en dag då det är lätt att tappa modet, lätt att tappa tron på det samhälle vi byggt i Sverige sedan 30-talet. Det är lätt att förlora tron i en tid då även socialdemokrater verkar mer intresserade av att diskutera renlärighet och metoder mer än resultat. Vi har våra vänner till vänster men de kommer aldrig till makten, vi kan inte vara som dem även om det där finns individer som jag älskar för deras engagemang och lidelse för saken. Vi har även våra gröna vänner som också de är fulla av engagemang och lidelse som heller aldrig kan nå makten på egen hand, inte desto mindre älskar jag att de finns och driver politiken framåt. Vi har bland våra inte alltid så goda vänner till höger individer som påstår att de minsann vet hur man styr ett land, tyvärr har de inte förstått att man måste ta betalt av människor för att skapa ett gott samhälle. Vi socialdemokrater får inte snöa in oss i vänster – höger, tillväxt – kretslopp vi kan förena det för det som räknas är resultatet.

Det är fortfarande så att Sverige är ett land som världen ser upp till och åker på studieresor till för att se ett socialt ansvarstagande samhälle. Kom ihåg att det samhället beror på dig, en socialdemokrati som inte är dogmatisk men som anammar den dogmatiska vänsterns målsättningar behöver ditt stöd. Kom ihåg att det samhället beror på dig, en socialdemokrati som som inte är förblindad i sin tro på marknaden men inser att vi måste ha en tillväxt i ekonomin som åtminstone föder befolkningstillväxten behöver ditt stöd.

Vårt land, om det skall fortsätta vara en förebild, behöver en ansvarskännande socialdemokrati med tro på  människor och tro på politiken.

Imorgon skall vi njuta av vårt överflöd men komma ihåg att ditt och mitt ansvar är att skapa ett samhälle som fortfarande är det demokratiska samhälle i världen som har minst klyftor och där de som har de sämst ändå har det bra.

Det är Sverige, det är Socialdemokrati. Låt inte det försvinna i taktik, personval och egon, kom ihåg att målet är viktigare än vägen och den som skäller någon för att vara höger, vänster eller någon annan sorts sosse inte förstått vad socialdemokrati är.

…och medan jag skrev detta blev det visst julafton.

God Jul vänner och andra, nästa år skall vi arbeta för en bättre värld för de som inte har möjligheten att skapa den själv.

 Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: