04
Dec
10

Huruvida man bör hålla käft.

Jag brukar med jämna mellanrum spy galla över den västerländska demokratins förmåga till hyckleri. Det är knappast en nyhet att det under lång tid var helt ok att bete sig som en ”satans mördare” om de man mördade främst var kommunister. Just nu så är västs mest älskade ”satans mördare” de som mördar ”terrorister”, helst innan de hunnit göra något brottsligt och man måste blanda in domstolar.

Nu verkar det som åtminstone delar av media kommit på att om vi inte skärper oss i väst så får vi nog ta oss en funderare på hur vi beter  oss. Kina hackar Google och vi i väst jagar leverantörer som ger utrymme för sajter vi inte gillar. Nu finns det två vägar ut ur det här i väst, antingen lär vi oss hålla käft om vad andra länder gör eller också inser vi att om vi skall ha något att komma med bör vi själva se till att inte ge Wikileaks skäl att publicera något. Tyvärr verkar inte händelserna gå åt rätt håll, så grattis Eritrea, Iran, Nordkorea osv…. det moraliska underläget ni har haft tynar bort som snö en vårdag. Jonas Thente har en uppfriskande syn på saken.

Alla tänkande männi skor visste ju redan tidigare att alla andra tänkande människor fattar att Italiens premiärminister Berlusconi är en fjant. Då är det väl också bra att han får bekräftat att detta också är Italiens allierade USA:s inofficiella hållning?

Beträffande Assanges vandel, han  är knappast den förste hjälte eller skurk som visar sig var både svart och vit. Ett faktum värt att fundera på även när man lyssnar på vissa talare på dagens förtroenderåd.



Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 436 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: