20
Nov
10

Fåfängt hopp om Strängnäs.

I dagens ledare i Eskilstuna Kuriren har man drabbats av det fåfänga hybris som jag själv drabbas av ibland, den tro att människor är intresserade av fakta och resonemang i frågor där det redan finns polarisering. DN kultur har en mer nykter analys av vad som styr sådana här saker. Givetvis är jag medvetet provokativ med min rubrik, vi har i Eskilstuna haft samma eländiga situation i Skogstorp, Stenby och Hemlaås där nödvändiga institutioner avfärdas med att ”javisst, det behövs men inte hos mig det kan nån annan ta hand om”. Det som är lite speciellt i Strängnäs är att man också har ett par specialpartier med inriktning just på att vissa statsdelar skall förskonas, samtidigt som man absolut inte vill avstå från något.

Så ledarredaktionen, det var väl inte så konstigt att man inte ville bilda en majoritet i Strängnäs när man på köpet med moderaterna faktiskt får ett parti som varje gång det försöker ta ansvar för hela kommunen får en utbrytargrupp som bildar ett stadsdelsparti på halsen.

Vi kan syssla med vårt hybris, ni i era ledare och jag på min blogg men det är bara att inse att om vissa saker skall göras krävs politiker som kan slå dövörat till för högljudda minoriteter. Minns bara husen som skulle bli högre än Klosters kyrka där även pressen fann att ett hundratal invånare i en kommun på över 90000 är folkstorm…..

Psykologisk forskning har visat att folk ofta är blinda för information som strider emot vad de tror, samtidigt som de hungrigt tar in allt som stödjer dem. Motmedel mot denna form av blindhet är att lära sig ”tänka motsatsen”. I alla sammanhang där man ska fatta beslut ska man tänka på motsatsen. Tänk ut de allra bästa argumenten för den motsatta ståndpunkten.Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 317 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
november 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: