20
Okt
10

Valanalysen

Som så många andra funderar jag över hur valet kunde gå som det gick, dels hur man kan vilja ha fyra år till med en regering som tar från de fattiga och ger till de rika och dels hur i hela friden vi fick in SD i riksdagen och hur tio procent i Eskilstuna kunde rösta på dem. Jag menar det krävs inte direkt en professur i argumentationsanalys för att hitta hålen i SDs argumentation och se hur de från den ena stunden till den andra byter åsikt om tex homosexuella. Sjukast av allt är väl att stora delar av deras väljarbas består av de människor som ”folk” ville slippa för 30-40 år sedan.

I DN har på ledarsidan publicerats lite texter om val på andra håll och ett ”uppror” i Bayern. DN1, DN2 och DN3.

Likheterna i de olika händelser som beskrivs i texterna, som jag ser det, är att jag knappast kan se några ”bildade” människor inblandade i att protestera i Bayern, ta upp sharialagar i en valrörelse i USA eller rösta på en politisk sharlatan i Wien. Jag har väldigt svårt att tro att människor som är intresserade av och observerar världen kan lockas med i sådant här trams, för trams är vad det är.

Människor som har en gnutta koll på världen inser att sharialagar aldrig kan bli ett faktum i USA. Människor som har den minsta lilla koll på hur ett samhälle fungerar inser att Wien precis som Stockholm och Eskilstuna städas och vårdas samt administreras av ett proletariat där stora delar inte är ”infödingar” och om man slänger ut dem blir allt bara etter värre när det gäller ekonomi och service. Människor som har den minsta lilla koll på någonting inser att om en stad inte skall bli ett Disneyland måste man ibland hugga ner ett träd eller 300 och kanske till och med riva ett hus.

Frågan är, hur skall vi som parti kommunicera med människor när allt fler inte har den lilla gnutta koll som krävs för att se igenom propaganda som säger att det är någon annans fel att du inte har det bättre. Hur skall vi kommunicera samhällsutveckling när media presenterar 10 protesterande som en folkstorm hellre än att själv komma med en analyserande text/inslag om protesterna relativt skälen till åtgärden ?

Hur hanterar vi en situation där vi inte längre kan lita på att människor vill veta fakta, inte studerar för sitt eget nöjes skull utan hellre låter sig sövas in i ett ständigt fredagsmys ? Kort sagt, skall vi behöva vänta på att allt går åt skogen innan vi återigen skall rensa upp och bygga upp ?

Jag har inga svar.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 316 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
oktober 2010
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: