08
Sep
10

Skall Strängnäs fortsätta växa ?

Läser idag i Eskilstuna Kuriren om Strängnäs, vår lillebror i öst, som börjar växa till sig. Det är glädjande att se vad goda kommunikationer kan innebära för en ort. Precis som i Eskilstuna är det en strid ström pendlare som morgon och kväll tar tåget längs med Mälaren. För oss som bor i en stad och jobbar i en annan är det fantastiskt bekvämt att kunna slå sig ner på tåget och läsa morgontidningen, lyssna på podradio eller bara slumra en stund. Jämfört med de dagar då jag måste ta bil till jobbet är det en paradisisk upplevelse att komma fram till och hem från jobbet efter någon timmes slappande på tåget, eller om så är nödvändigt någon timmes extra arbete.

Därför känns det extra oroande när man ser de larmrapporter som DN ekonomi levererat de senaste dagarna om den nuvarande regeringens attityd mot tågen. Frågan är alltså om  Jens Persson skall få fortsätta att glädja sig åt nytt friskt blod i Strängnäs eller om arrogansen i regeringen skall knäcka tillväxten med ideologiska avregleringar och radikala höjningar av banavgifterna. Jag har förstått att Jens Persson inte är Mauderat Centerpartist så för vår, Strängnäs och och länets skull ser jag gärna honom fortsätta styra ett växande Strängnäs med goda kommunikationer tillsammans med mina partikamrater. Det är skönt att se att den lite inkrökta regementsstaden fått in lite modernitet, om några år kanske det kan bli slut på det eviga tramsandet där bypolitiker försöker skapa sig en plattform genom att peka finger åt andra kommundelar. Vi håller tummarna.

Det är intressant att se hur upprörd högern blir när de Rödgröna föreslår kilometerskatt på lastbilstransporter – men hur sugen samma höger sedan är på att lägga extra avgifter på järnvägstransporter.

DN om trafikkaos och höjda avgifter.


2 Svar to “Skall Strängnäs fortsätta växa ?”


 1. 1 Dag Bremberg
  september 9, 2010 kl. 10:16 e m

  Ja, det är klart att det är kommunpolitikens mål; att växa så snabbt som möjligt i antal medborgare, och att tävla med Katrineholm.
  Eller var det några andra idéer som sossar hade en gång i tiden. Nån som minns?
  Om inte, så kör vi vidare i de hjulspår som storbönder och andra kapitalister skapat. Vad kan vara ett viktigare mål än att konkurrera med andra kommuner?

 2. 2 PeO_W
  september 9, 2010 kl. 10:43 e m

  Ojsan, ser lite bittert ut….. men det är klart tillväxt är det förstås bra om någon annan bidrar med ? Skönt att surfa på vågorna efter andras bogsvall kanske ?


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 515 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
september 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: