15
Aug
10

Mona Sahlin från Eskilstunas horisont.

Klipp ut referat av Mona Sahlins sommartal.

Att arbetslösheten är hög och att näringslivet har problem att kunna anställa personer med tillräcklig kompetens är inte finanskrisens fel, menade Sahlin, som sa att ”det är regeringen själv som har skurit ner kraftigt på utbildningar som ger jobb”.

Som Eskilstunabo tar jag särskilt till mig det här avsnittet i talet. Innan det så trista valet där Reinfeldt hamnade i en position där han fick förmåga att riva ner det vi skapat så hade vi i Eskilstuna ett flertal mycket lyckosamma arbetsmarknadsutbildningar, delvis i privat regi, som i det rödaste rappet fick benen undanslagna av den nytillträdda regeringen. Nu måste allt detta med mycken möda byggas upp igen för att kunna matcha behov av och utbud av arbetskraft.

Visste ni förresten att min dotter som gått ut gymnasiet och jobbar extra på coop inte får registrera sig på arbetsförmedlingen som arbetssökande. Det är det som Littorin införde i regeringen, kreativ bokföring kallas det visst….. men då blev Littorin lessen och gick och gömde sig när han fick höra det. Fast det är förstås viktigare att visa ”fina siffror” än att arbetsförmedlingen jobbar med det den är till för. Förmedla arbeten till de som söker. Arbetslinjen….. jag undrar jag, är det ungdomsarbetslösheten eller statistiken som är en synvilla ?

Bloggat: Peter Andersson om Mona Sahlins sommartal, Jan Andersson om ett fantastiskt tal av Mona, Mats Engström om ideologiska skillnader i helgens tal, Krassman om att 207 000 unga arbetslösa unga förtjänar bättre, Peo Wågström om Mona Sahlin sett från Eskilstunas horisont, Dummokraten om att det är dags att mota ut alliansbuffeln, Johan Ulvenlöv om Monas sommartal 2010, Tord Oscarsson om en trygg välfärd för alla efter behov och betala efter förmåga, Niklas Lindgren om sin syn på den inrikespolitiska scenen, fler blogginlägg på netroots, rödgrön.se vår samarbetsblogg, politometern, bloggar.se

Media: SVT 1, SVT 2, SVT 3, Nyhetskanalen, Dagens Nyheter 1, Dagens Nyheter 2, Svenska Dagbladet 1, Svenska Dagbladet 2, Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Expressen 1, Expressen 2, Expressen 3, Expressen 4

Intressant?


8 Svar to “Mona Sahlin från Eskilstunas horisont.”


 1. 1 hoppjerkan
  augusti 15, 2010 kl. 3:15 e m

  arrogans eller inte…

  till viss del är det en synvilla då flertalet av de unga arbetslösa är studenter.
  dessutom är många heltidsstuderande och borde alltså rensas bort från staisiken.

  när det gäller din dotter så kan jag tala om att man kan vara timanställd
  på fler butiker samtidigt och därigenom få fler timmar.

  annars får hon leva på dig, använd jobbskatteavdraget till din dotters välfärd.

 2. 2 PeO_W
  augusti 15, 2010 kl. 3:18 e m

  Så man skall inte få söka jobb ? Man skall inte ta hand om de som är nya på arbetsmarknaden ? Min dotter jobbar så hon klarar sig men är inte anställd, hon har inget ”jobb” och ingen säker arbetsplats då är man arbetssökande.

  Du får en chans till, stå för vad du skriver med eget namn eller åk ut för gott.

 3. 3 hoppjerkan
  augusti 15, 2010 kl. 3:34 e m

  är du en av de som bara vill få ryggdunkningar från likatänkande
  så ska du nog blocka mig.

  tack för debatten…

 4. 4 PeO_W
  augusti 15, 2010 kl. 3:52 e m

  Svårt att läsa har du tydligen också ? Vi har haft den här diskussionen förut, jag pratar hellre med en blindgalen nazist på torget öga mot öga än med en ynkrygg som vill slösa bort min tid med lekskolefrågor utan att kunna stå upp för det med eget namn. Idag har jag inte svarat dig på något annat än det som du kunnat läsa dig till på egen hand i min blogg eller bland mina länkar.

  Demokratins dödgrävare är du.

 5. 5 hoppjerkan
  augusti 15, 2010 kl. 3:56 e m

  och där tappade s ytterligare en röst…

 6. 6 PeO_W
  augusti 15, 2010 kl. 4:03 e m

  Bra, vill inte ha din.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 437 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
augusti 2010
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: