14
Aug
10

Välgörenhet eller välfärd.

DNs ledarsida har under sommaren alltid en eller annan vikarie som lyfter sig över den vanliga gråblå sörjan som dominerar där resten av året. I år är det Anne Brynolf som glimtat till som förnuftets stjärna och i dag lördag skrev hon en liten snutt som jag citerar rakt av. ”Åh älskade byråkrater, vill jag säga. Tack för att ni finns, tar ansvar när det allmänna engagemanget tryter.” Än så länge frestas man skriva, den benhårt ideologiska biståndministern kommer snart på att ett och annat tält, en filt eller några gem hamnar i fel fickor så då ställs säker även akutbistånd in.

Synligare än så, ”älskade byråkrater”, kan man nog inte visa skillnaden mellan den ideologi som skiljer mig från den andra sidan. Jag hade en gång en liten diskussion med Nisse Brown, Moderat i Eskilstuna, i ämnet som man kan ta del av här.

Människor skall i ett utvecklat, civiliserat och humanistiskt samhälle inte vara beroende av välgörenhet och välvilja. Det kommer alltid att finnas grupper som ingen tycker synd om, andra grupper som alldeles för många tycker synd om. För mig vore det oerhört tragiskt om även rätten till  medmänskligheten skall konkurrensutsättas.

Konkurrenskraftig ?

Läs även andra bloggares åsikter om . Fler progressiva bloggar på Netroots. Pingat på intressant.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 277 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
augusti 2010
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: