13
Aug
10

Soldiers of Fortune.

På ETC kan man ta del av en redovisning av Högerns Ekokammare. I artikeln kallas ledarsidorna för megafoner, själv har jag alltid föredragit ”Soldiers of Fortune” som etikett. Det är som vanligt intressant att jämföra de verkliga siffrorna med högerns retorik om den röda valmaskinen, vi kan väl konstatera att vi har ett övertag dock…. medlemmar. Det är ingen slump att såväl hög som låg bland högerns spinndoktorer ständigt försöker demoralisera fotfolket på den rödgröna sidan genom att prata om soffliggare och fiktiva uppgivna valarbetare. De vet, liksom vi vet, att deras kärnväljare av ren egoism röstar i stor utsträckning och samtidigt försöker intala övriga väljargrupper att politiken inte kan påverka deras livssituation.

Politik är att vilja, att vilja vara medborgare och delaktig inte att rösta för att få ut största möjliga personliga vinst. Att rösta är inte samma sak som att kolla var priset på köttfärsen är bäst. Det är det vi rödgröna står för, gå med i Sveriges största folkrörelse. Den folkrörelse är Sverige, där alla får vara med och medlemsavgiften skall tas ut efter förmåga. Det är inte aktiebolaget Sverige som skall leverera största möjliga vinst till den som investerar mest.

Fråga er vilka intressen som står bakom nedanstående obalans ?

Vi i arbetarrörelsen har ingen ekokammare. Däremot växer det nu fram något nytt, och något annorlunda. I artikeln resonerar vi kring framväxten av Netroots, nätverksbaserad media, som på frivillig basis plockar fram uppgifter, faktagranskar, ifrågasätter opinionsbildar, beskriver livstilsfrågor, kultur och idédebatt. Köp gärna ETC idag och läs hela artikeln!

Läs även Röda berget om högerns ekommare, Marika om Davids kamp mot Goliat och Peter Andersson om ledarsidorna. Johan Westerholm har också skrivit om framväxten av nätverksbaserad media i Sverige. s-buzz

Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Fler progressiva bloggar på Netroots. Pingat på intressant.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
augusti 2010
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: