27
Jul
10

Historielöst hycklande SVD.

Johann Wennström ser ett tillfälle att smeta ner kommunister med blod och tar i så det skvätter men berättar givetvis bara halva historien…..

Den där blicken i rättssalen har jag sett förut.” avslutar Johann Wennström sin historia och antyder att den dömde slaktaren från de Röda Khmererna är den renodlade kommunisten. Jag förstår att Wennström vill ha det så men den dömde slaktaren är bara en av alla dessa människor som gör vad som krävs utan skrupler när det handlar om makt. Jag kan tala om några till som har haft den blicken. Margret Thatcher hade precis den blicken när hon stod upp och försvarade Pol Pot som den legitima härskaren när Vietnam jagat de Röda Khmererna på flykten. Du såg den i ögonen på de FN ambassadörer från USA som blockerade att de Röda Khmerernas och Pol Pots diplomater slängdes ut ur FN till förmån för de som styrde i Kambodja.

Det är inte en kommunists blick du ser Johann, läs på historien och se blicken hos Thatcher, Blair, Reagan, Bush, Nixon, Kissinger och många fler ”demokratiska ledare” som gärna offrade människor i andra länder till allehanda regimer så länge de upplevdes som ”min fiendes fiende”. Hycklarens blick, det är vad du ser. Blicken som säger; Jag gör vad jag vill för jag har rätt…. Jag är amerikansk president och säljer vapen till Iran, för det ger pengar att störta en annan fiende. Jag är en västvärld som beväpnade Talibaner för de var ju ”frihetskämpar” när de slog på vår fiende. Jag är en västvärld som stöder Saddam Hussein när han strider mot det Iran som jag säljer vapen till. Jag är hyckleriet personifierat. Jag är Johann Westman som tror jag kan få läsaren att hata kommunisten om jag bara berättar halva historien.

För att hjälpa dig minnas att vi i väst gärna lierat oss med Djävulen själv skall jag visa dig lite bilder där du själv kan studera blicken. Det finns fler som den ledarsida där du publiceras hyllat som västerländska hjältar som glatt stött människor med den blick du säger dig känna igen, de har nämligen haft den blicke själva. Oavsett politisk ideologi hittar du de här människorna, försök inte stigmatisera kommunismen med människor som skulle varit slängda i fängelse för 30 år sedan om inte västerländska ledare stöttat dem. Låt bli att smeta in dig med samma hyckleriets gegga som Thatcher och Reagan med flera redan smetat in sig i.

Kissinger och Pinochet i glatt samspråk.

En tidig hycklare, Eisenhower gullar med Francisco Franco.

Saddam blir prisad av Reagans sändebud Rumsfeld.

Thatcher ställer upp för sin gode vän och allierade Pinochet.

Läs även på Badlands Hyena.


4 Svar to “Historielöst hycklande SVD.”


 1. 1 hoppjerkan
  juli 28, 2010 kl. 7:50 f m

  trodde den sista kommunisten försvann med Lars Ohly.
  tydligen inte…

 2. 2 csaar
  juli 28, 2010 kl. 2:40 e m

  Hoppjerkan verkar ha lite tunnelseende – även om jag exempelvis inte sällar mig till exempelvis Folkpartiets politik reagerar jag om någon falskeligen svärtar ner folkpartiets ideologi. Den reaktionen är inte synonymt med att jag är folkpartist. Falska anklagelser för vad en ideologi egentligen står för är ett hot mot demokratin, oavsett om det är en fråga om skönmålning eller nedsvärtning.

  Men du har ju rätt att den siste kommunisten inte försvann med Lars Ohly. Delvis för att Lars Ohly inte är försvunnen, oavsett om han är kommunist eller inte 🙂

 3. 3 Jan A Eskilstuna
  juli 28, 2010 kl. 9:51 e m

  Om man tar det hela mer ”lokalt” så var borgarnas argument ”utanförskap” och ”bidragsberoende” Det gick som bekant inget bra. Det nya är att sammankoppla dagens vänsterpartister med Stalinkommunismen, och misstänkliggöra S och MP i samarbetet. Skall vi göra samma sak med dagens Moderater och högerpartiets vurm för Nazi-tyskland under andra världskriget? Var finns logiken?

 4. 4 PeO_W
  juli 28, 2010 kl. 9:58 e m

  Fråga pressen….


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: