22
Jul
10

Kunskaper om andra folk….

Tog mig en titt på ”Nakne Kocken” som pratar om Stockholm och svenskarna på The Guardians hemsida. Titta och lyssna, ta sen en fundering på om de historier om främmande kulturer som Sverigedemokraterna vill plantera stämmer bättre eller är mer djupsinniga än Jamie Olivers analys av svensken.

I mina ögon är Jamie Oliver rena etnologiska experten jämfört med Åkesson…… och då är inte Oliver speciellt bra.

Etnolog eller kock ?


4 Svar to “Kunskaper om andra folk….”


 1. 1 Jan A Eskilstuna
  juli 22, 2010 kl. 12:12 e m

  Medge iaf att James gör turistpropaganda för oss, vida överlägsen den ev. sådan utförd av kungahuset<1

 2. 2 PeO_W
  juli 22, 2010 kl. 12:21 e m

  Absolut, precis som i Åkessons värld är det svart eller vitt och inga gråzoner. Jamie målar med vitt och Åkesson med svart.

 3. 3 Niklas
  juli 22, 2010 kl. 9:26 e m

  Man behöver inte vara expert på etnologi för att se att det håller på att gå åt helvete i förortena och att det sprider sig.

  Däremot HAR experter på etnologi, som Kajsa Ekholm-Friedman, varnat för denna utveckling och för att skapa mångetniska samhällen överhuvudtaget.

 4. 4 PeO_W
  juli 22, 2010 kl. 10:01 e m

  Kajsa Ekholm-Friedman är väldigt anonym, hennes make socialantropologen har en högre profil men det det betyder inte att de har rätt. Läste lite och det påminner i stil om familjen Oredssons alster, men jag skall inte döma för hårt de är ju publicerade på hemsidor som inte brukar anstränga sig med stilistisk finess. Det kanske är trevliga människor men precis som von Däniken har de lite svårt med orsak och verkan synes det mig. Vi ser samma resultat men de har väldigt olika idéer än mig om orsakerna, en oenighet som de delar med de flesta forskare. Och du behöver inte komma dragande med PK snacket, det vet både du och jag att det bara är en ursäkt för att slippa komma med faktabaserad argumentation.

  Förorterna, ja problemet är att de är alldeles för monoetniska. Jag rekommenderar dig att besöka multietniska bostadsområden istället, villaområden tex. Förorterna du talar om har samma ”problem” som det bostadsområde i Torshälla som jag växte upp i, misstro från alla som inte bodde där och en befolkning som var alldeles för homogen i ålder. På den tiden var det finnarna som xenofoberna oroade sig för, samma missriktade oro som nu men andra syndabockar.

  PS. Sett mig omkring lite mer nu, Kajsa är också socialantropolog och har gjort en del mindre väl genomtänkta uttalanden. Ifall vi skall kalla henne expert är väl tveksamt, forskar gör hon dock om bland annat afrikanska förhållanden.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 583 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: