22
Jul
10

Det mindre onda ?

Snattar idag helt ogenerat rubriken från Eskilstuna Kurirens ledare eftersom den idag handlar om ett kärt gammalt ämne för mig, vår västerländska ”flexiblitet” i analyser av våra vänner.

Passande nog har jag också hittat en bokpresentation av Ola Larsmo i DN Kultur som tangerar samma ämne men med en mer öppen attityd än en normal svensk ledarskribent kan åstadkomma, fjättrade som de är av sina anställningkontrakt.

Nu önskar jag bara att Human Rights Watch kompletterar sin rapporter om de mänskliga rättigheternas situation i världen med en bilaga om vilka välartade demokratier som är de värsta hycklarna. Till ledarskribenterna rekommenderar jag den här artikeln, ber dem ta en fundering på om Afghanistans invånare har något som helst skäl att uppskatta oss i väst mer än Sovjet eller Talibaner ? Det är väldigt populärt att skälla på SIDA i borgerliga kretsar men SIDA skjuter åtminstone inte folk av misstag när de eventuellt stödjer tvivelaktiga regimer. Jag tror att styrkorna i Afghanistan skulle vara överlyckliga om de ens var i närheten av SIDAs resultat nu när de stödjer något som definitivt inte blir annat än en marginell skillnad än den regim i Iran som absolut skall bojkottas.

Vår man i Kabul…..Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 643 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: