13
Mar
10

Partiinflation skapar reaktion.

Det kan inte undgått någon med hyfsad koll på nyheterna att Strängnäs har möjligheten att bli ett politisk trasmatta skapad av väldigt många stuvbitar. Såvitt jag vet kan det om alla tar sig till fullmäktige bli elva partier som skall försöka skapa en regeringsduglig koalition ur sina led, såvida inte hela kommunen i protest väljer att rösta på ett enda parti i protest mot oförmågan att samsas…

Hur som helst verkar det som att antalet nya medtävlare skapat reaktioner hos de båda lokala dialekterna av moderater, Marifredspartister och Strängnäspartister som båda enligt media andats om att de skall satsa på att bredda sin väljarbas genom att satsa hårt på att bredda sig i kommunen. Fascinerande med missnöjespartier som startas som lokala rörelser pressas till att lämna basområdet när nya protestpartier dyker upp.

Det här får mig osökt att tänka på det svenska myntsystemet, på grund av inflationen så försvann med tiden småvalörerna och frågan är om inte partiinflationen är en snabbare väg in i ett tvåpartisystem än blockpolitiken på riksplanet. Det känns nämligen rätt osannolikt att individer som inte klarat av att sammarbeta i befintliga partier trots likartad ideologisk grund skall klara att göra det som skilda partier i styrande ställning. För det handlär väl inta bara om stukade egon hoppas jag…..

Polsk riksdag eller fungerande koalition för Strängnäs ?Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 274 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
mars 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: