11
Mar
10

Västerländsk humanism, Islamistisk fundamentalism och västerländsk arrogans.

Lars Vilks är enligt min enkla mening en sensationslysten pajas, dvs ungefär det som väldigt många konstnärer som vill berömda innan sin död är. På sätt och vis är Vilks arketypen för alla deltagare i Big Brother, Idol och andra spektakel med mål och löfte om berömmelse. Precis som nakna big brother deltagare och falsksjungande mobboffer i idol så tjänar Vilks krafter som inte syns men tar hela vinsten i egen ficka.

Enligt min också alldeles egna mening så är alla människor som vill döda någon annan, oavsett syfte, väldigt långt borta från mänsklig anständighet och värdighet. Sen spelar det ingen roll om du vill hänga någon efter en rättegång eller om du självpåtaget vill rensa världen från de du ser som slödder.

Jag förstår inte varför Vilks var tvungen att hoppa just på muslimerna i det här fallet, han hade lika gärna kunnat försöka nå uppmärksamhet genom att placera ut skyltar med hakkors på en judisk gravplats och kallat det för installation. Sanningen är troligen att Vilks som är en self made PR genius insåg att i det rådande läge var mest effektivt att håna muslimer.

Det  tråkiga med Vilks agerande är att han, precis som Israels vettlösa regering, spelar de galnaste fundamentalisterna i händerna. Precis som fundamentalisterna vill så utmålar Vilks och Israels regering oss i västerlandet som de hycklande kräk de vill se oss som, vi spottar gärna på den som ligger från vår position som världens härskare. Det enda dessa tidigare nämnda idioter, annat ord passar inte, är att med sin egocentriska ”jag har all rätt i världen” arrogans åstadkommer är än mer polarisering och hat vilket får dem att trivas och frodas då de kan få peka finger åt de primitiva krafter de frammanar som hotar dem.

Det finns en reklamslogan som säger ”Är man stor skall man vara snäll” vilket Vilks och Israels regering inte fattat. Priset vi betalar är inte att Vilks och den Israeliska regeringen hotas utan det är att ,som Joe Biden yttryckte det, handlingar som görs ”är en fara för våra soldater i Afghanistan”. Varje gång de här människorna, som vi trots allt måste skydda i kraft av våra västerländska humanism och rättskänsla, visar sin frånvaro av västerländsk humanism och rättskänsla skadar de människor. Skadar människor som står upp för att försvara deras rätt att håna andra, det är stötande Vilks.

Enligt amerikans press är Jihad Jane ”…olycklig, tragisk och lite dum.” Mitt intryck är att såväl Vilks som Benjamin Netanjahu ger samma intryck, kanske inte dumma i huvudet men definitivt sociopatiska och fullständigt befriade från ödmjukhet.

Inte längre tillräckligt provocerande för Vilks ?

Likafullt måste jag försvara Vilks rätt att provocera, Israels rätt att existera precis som jag måste försvara Sverigedemokraters rätt att säga sina lögner och Muslimers rätt att protestera mot fördomar och hån. Icke desto mindre ogillar jag mycket i deras handlingar, det är det som är Västerlandets storhet inte att känna sig så säker i sin roll att man vågar skratta andra i ansiktet för att de inte är det.

Jag skäms över Vilks, Åkesson med flera men försvara dem ändå trots att det de står för är raka motsatsen till allt jag värderar högt. Den dagen de kliver över gränsen, som Karadžić i sin nationalistiska arrogans skall jag vara först i ledet för att rannsaka dem.


5 Svar to “Västerländsk humanism, Islamistisk fundamentalism och västerländsk arrogans.”


 1. 1 csaar
  mars 11, 2010 kl. 11:32 e m

  Jo, visst. Vilks kom på det perfekta sättet att få uppmärksamhet gratis – mycket uppmärksamhet gratis. Det behövde han nog. För ska sanningen fram är han en riktigt dålig tecknare (för att vara konstnär).

  Att han sedan i detalj redogör (i Aftonbladet) för hur han skall gå tillväga om ”Jihadisterna”
  anfaller honom i hemmet – planen, vapen och utsatta hinder avslöjade i detalj, får mig att misstänka att han inte är den vassaste kniven i lådan. Det enda som fattades var ju en karta…

  Men allt detta sammantaget måste jag ändå uttrycka hur jävla sjukt det är att ens komma på tanken att mörda för en teckning. En ful teckning, men ändå. 🙂 Vilks är mediakåt, men det är inte han som förstör för alla (den absoluta majoriteten) sansade, rationella muslimer. De som förstör är de som är ute efter Vilks, Salman Rushdi, med flera.

 2. 2 PeO_W
  mars 12, 2010 kl. 8:51 f m

  5-årstrots typ…

 3. mars 16, 2010 kl. 3:43 e m

  Hej Peo.

  Vill bara informera dig om att jag har citerat dig på min blogg: http://margiturtegard.blogspot.com/2010/03/lars-vilks-provocerar.html

  Hälsa Ann-Sofie.

  Klem

 4. mars 17, 2010 kl. 7:40 f m

  Håller med Dig i allt detta! Idioter är en god beteckning på alla inblandade! Och ”reklamsloganen” är en travesti på Pippi Långstrump som säger ”om man är väldigt stark måste man vara väldigt snäll”!


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
mars 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: