30
Jan
10

Frihet till vilket pris, och för vem…

Ha mer frihet i tanken | Ledarsidan | SvD.

Svenskan ångar på i sedvanlig stil med sina hyllningar till ”friheten” och i dag handlar det om rätten att köra runt runt på Sveavägen om jag förstått skribenten rätt. Det sägs inte ett ord om baksidorna av bilismen, inte ett ord om att det eventuellt vore en friare värld för fler om bilen inte sättes i centrum.

Nej i SVDs värld är friheten till för den som, statistiskt sett, är man med körkort och delar svenskans värderingar eller om du hör till en annan grupp men gärna vill ta till dig dessa inskränkta ideal.

Ni andra som ser friheten i ett dämpat sorl, frisk luft och flanerbara avenyer är frihetens fiender och stöder förtrycket av människan.

Tänk vad enkelt allt är när man har betalt för att ha en viss åsikt och slipper tänka efter.

Enligt stora tänkare skall vi inte förlora hoppet.

Du får inte förlora tron på mänskligheten. Om några få droppar i oceanen är smutsiga så blir inte hela oceanen smutsig.”

Gandhi, Mahatma


3 Svar to “Frihet till vilket pris, och för vem…”


 1. 1 Jonas
  januari 31, 2010 kl. 12:20 f m

  Klart att det är en frihet att ha en bil.

  Jag tycker det är synd att dagens sossar vill jävlas med arbetarklassen. Min morfar, mormor, och farfar var alla aktiva inom partiet. De jobbade stenhårt, slet och svettades för att bygga bättre liv åt sig själva och sina familjer. De hade inga bostadsbidrag eller studiebidrag. De fick lära sig nya saker via studiecirklar och föreningar. Att ha råd med en bil var en underbar sak, att resa ibland likaså, samt att kunna ha ett litet ställe på landet vid en sjö man snickrat ihop själv.

  Idag verkar det som om de saker som arbetande familjer behöver ska beskattas och göras svåra. El är svindyr. Det ger miljardklirr i statskassan och motiveras med ”miljön”, men för en småbarnsfamilj är elräkningen en terror. Bilar och bensin beskattas också svinhårt, vilket leder till massa lidande för folk som behöver vända på varje krona. Min fästmö har för tillfället sin bil på blocket eftersom hennes lön på 19000 i månaden före skatt gör att hon inte har råd att ha kvar den. Och hon är fan ingen rik man, snarare en ung kvinna i offentlig sektor.

  Det är tur att vi inte bor i Stockholm eller Göteborg i alla fall, för vem utan någon bankman från Lidingö har råd med trängselavgift? Såg en bild på en ”förnäm” dam i SvD därifrån häromdagen som ville höja priset ÄNNU mer. Skönt för kärringen att slippa trängas på vägarna med oss i den arbetande pöbeln, antar jag!

  Jag blir så jävla arg och ledsen när jag ser hur politiker spottar på oss arbetande människor. Banker får miljarder i bidrag, men bensin, el, och annat vi vanliga behöver för att överleva ska det minsann tjänas på. För att inte snacka om alla pengar som går till brottslingar, missbrukare, fuskare, pampar, och direktörer som kör sin bolag i botten.

  Vem ska stå upp för alla oss vanliga som bara jobbar och vill kunna leva hyfsade liv? Inte fan är det vänstern, och inte fan är det Reinfeldt heller.

 2. 2 PeO_W
  januari 31, 2010 kl. 12:29 f m

  Frågan var just det, frihet för vem ?

  Så vitt jag vet är SVD för att sänka skatter och höja avgifter, ett utmärkt sätt att lägga större del av bördan på den som har minst från början. Något säger mig att SVD inte direkt skrev sin text för att ensamma mamman skall kunna ha en liten förnuftig bil, texten handlar nog som jag skriver om rätten att få göra raggarrunda på sveavägen.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 342 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
januari 2010
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: