03
Jan
10

Förvillande media.

Bottenbetyg för Husmark Pehrson – DN.se.

Icke sa nicke, hur gärna än media vill utesluta politik och ideologi från valåret 2010 så får de inse att det är politiken och inte Husmark Pehrsons person som är problemet.

Politik handlar om värderingar, grundläggande ideologi, och att vår nuvarande regering anser att skattelättnader för mig är viktigare än att samhället stöder de som behöver det är uppenbart. Den dagen Reinfeldt och Borg vågar debattera de frågorna får de också finna sig värderade utifrån politiken och inte utifrån 90 % av sveriges ledarsidors drömmar om Thatcherism och Reaganomics nödtorftigt maskerade bakom de ”nya” moderaternas kluvna tungor.

Tala med kluven tunga. — Att säga en sak men mena eller göra något helt annat; att vara oärlig; att inte stå för vad man har sagt.


7 Svar to “Förvillande media.”


 1. 1 Patrik
  januari 3, 2010 kl. 3:00 e m

  Tyckte alliansen var väldigt tydliga innan valet 2006 med
  vad de tänkte göra, både försämringar och förbättringar.

  När (s) regerade hade vi högre inkomstskatter, högre fastighets-
  skatter samt förmögenhetsskatt men inte hade de sjuka och arbets-
  lösa det bättre.

  Jag röstar gärna på (s) om de hyfsar till skattepolitiken.

 2. 2 PeO_W
  januari 3, 2010 kl. 4:25 e m

  Akassan är sämre, framförallt pga ändrad finansiering genom att de lägst avlönade får betala mer genom att jag får lägre skatt. Proportionaliteten i systemen utraderas i möjligaste mån av nuvarande regering, ju lägre inkomster du har desto mer får du betala för att få vara med i trygghetssystemet. Regeringen ser till att skära i den statliga budgeten genom att vältra över människor på kommunalt försörjningsstöd.

 3. 3 Patrik
  januari 3, 2010 kl. 4:47 e m

  Nu talar du igen om vad alliansen gjort.
  Men vad gjorde (s) under den senaste regeringsperioden då ?
  Vad blev bättre för sjuka och arbetslösa under åren 02-06 ?

  Att socialdemokrater har så svårt att tala om sin egen politik ???

 4. 4 PeO_W
  januari 3, 2010 kl. 5:06 e m

  Varför begränsa oss till 02-06 ? Varför inte ta 1945 och framåt ? Lever du bara i fyraårs perioder, det handlar om den grundläggande ideologin om hur man låter bördorna fördelas. Du vet lika väl som jag att den regering som sitter nu har andra grupper på sin prioriterade lista än vad jag har.

  Jag skall i alla fall ge dig en konkret sak, all den vuxenutbildning och arbetsmarknadsutbildning som nu ersatts med jobbcoacher.

 5. 5 Patrik
  januari 3, 2010 kl. 5:16 e m

  Kan ju hålla med dig om att jobbcoacherna är en flopp,
  helt bortkastade pengar, men sossarnas arbetsmarknadspolitik
  imponerade verkligen inte.

  De förlorade tom valet 2006 pga obefintlig jobbpolitik.

  När det gäller att fördela bördorna så minns jag en skattereform
  som (s) drev igenom som i stort sett bara gav höginkomsttagare
  lägre skatt.
  Alliansens jobbskatteavdrag har gett alla inkomstagare lägre skatt.

 6. 6 Ann-Sofie Wågström
  januari 3, 2010 kl. 5:22 e m

  Hej Patrik jag kan informera dig om att under den förra regeringen så fick kommuner, landsting, försäkringskassa och arbetsförmedlingen möjlighet via lagstiftning att samarbeta med långtidssjuka och arbetslösa.

  Här i Sörmland bildades ett samordningsförbund för detta som i dag heter RAR, som står för Rehabilitera och aktivera med gemensamma resurser. Här kan du kolla mer vad RAR gör: http://www.rarsormland.se

  Denna typ av verksamheter bildades på andra håll i landet så kom inte och säg att den socialdemokratiskt ledda regeringen inte gjorde något. Ta reda på fakta innan du börjar kasta ur dig grundlös kritik.

  /Ann-Sofie

 7. 7 PeO_W
  januari 3, 2010 kl. 5:26 e m

  Hur kan man förlora ett val på obefintlig jobbpolitik mot några utan jobbpolitik ? Nej du, det handlade om att tillräckligt många hörde skattehöjning men inte läste det finstilta.
  Jag har fått mer pengar, de som tjänar mindre än jag har fått sänkt skatt men det har tagits igen på annat håll av regeringen genom exempelvis ändrade regler för arbetslöshetsförsäkring och försämrad sjukförsäkring. Frisk, välavlönad och vi är vinnare i egen plånbok och förlorare på ett moraliskt plan eftersom vi låter restaurangpersonal, kommunalarbetare och andra inom grupper med låg inkomst ta bördan av arbetslösheten via deras arbetslöshetsförsäkringspremier. Mer åt de som har, mindre åt de som inte har precis som alltid. Problemet är bara att alldeles för många inte vill fatta att en skattesänkning bara kan mätas i relation till vad den kostar i utgiftsbortfall i budgeten. Dvs det som du ignorerar hela tiden i ditt resonemang, du skulle kunna jobba som borgerlig ledarskribent…. enögd och avlönad för att producera propaganda.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 584 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
januari 2010
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: