17
Okt
09

Tvinga människor in i fattigdom.

I och med att den borgerliga regeringen med hull och hår svalt den moderata och folkpartistiska synen på människor som latmaskar som behöver piska på ryggen jagar man i rask takt in människor i fattigdom.

I sken av att man vill uppmuntra människor att arbeta så förstör man försäkringssystemen som skall skydda människor mot ekonomisk ruin vid arbetslöshet och sjukdom. Vad man gör är att man för att vinna val är villig att offra delar av befolkningens välfärd. Den realitet som Reinfeldt vägrar kännas vid är att de människor som man offrar placeras på socialbidragsnorm. Det innebär, sälj villa, sälj bil, sälj kolonilott, sälj båt sälja allt som inte ingår i socialbidragsormen. Vi kommer att få en allt större grupp vars fritid innebär att sitta hemma och se på TV. Ty TV ingår i socialbidragsnormen. Det är inte heller så lätt att söka jobb på annan ort när man inte har ett fordon att ta sig dit med.

Frågan är vad socialt medvetna centerpartister, krisdemokrater anser om detta ? Verklighetens folk någon ? Verklighetens folk är kanske mer intresserade av att få pengar till egen konsumtion än att bevara Sverige som ett relativt jämställt samhälle ?

Det finns många människor som ömmar om de som har det svårt i världen och ändå gillar Reinfeldt och röstar på honom och hans knähundar, förklara det för mig den som kan.


7 Svar to “Tvinga människor in i fattigdom.”


 1. 1 lenaalun
  oktober 17, 2009 kl. 9:22 e m

  Åh, så bra talat! Riktigt briljant! Detta, som du tar upp har varit en gåta för mig, sedan valsegern 2006 när politikens verklighet drabbade mig med sänkt sjukpenning och andra piskrapp. Men opinionsmätningarna talar ett tydligt språk, trots allt.

 2. 2 PeO_W
  oktober 18, 2009 kl. 9:10 f m

  Jo man snappar upp en del när rapporterna droppar in från kommunerna runt om i Södermanland.

 3. 3 Patrik
  oktober 18, 2009 kl. 10:29 f m

  Märkligt att så många tidigare moderater o folkpartister svänger politiskt bara för att de själva drabbas av arroganspolitikens försämringar.
  Kanske vore bra att tänka till innan eller…

 4. 4 PeO_W
  oktober 18, 2009 kl. 12:48 e m

  Det var många som trodde att de kunde få ”mera” utan att det skulle kosta något. Reinfeldt ljuger med övertygelse.

 5. 5 lenaalun
  oktober 18, 2009 kl. 2:32 e m

  Det folkpartiet jag kände till var socialliberalt, synd att de inte opponerar sig mot moderaterna, men media tvingar Alliansen att hålla sams och då blir det så här. Har alltid tyckt att det något sjukt med kravet att vara överens. Nu ska de rödgröna framförallt tvingas vara överens. Lite oenighet skapar debatt och förhoppningsvis ett optimalt beslut om den bästa politiken. Det är min önskan att vi kan få ett sådant politiskt klimat. Annars är det ingen demokrati. Vi har en moderat regering, och de andra partierna utgör knähundar.

 6. 7 lenaalun
  oktober 18, 2009 kl. 8:07 e m

  Men, oj vad likasinnade vi var nu då. Den hade jag inte läst. 🙂


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 587 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
oktober 2009
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: