06
Okt
09

Margit drog in mig.

Den här frågan hade jag inte tänkt engagera mig speciellt mycket i men eftersom Margit släpade in mig i den genom att använda mig i kommentarerna på Fredriks blogg så får jag väl klargöra min ställning i frågan, det finns säkert de som läser Margits kommentar och inte min nämligen.

Att det finns de som anser att Voronov inte är en sorgligt personfixerad skribent får man acceptera, sant är att han inte varit speciellt engagerad i landstingspolitiken och inte haft tillfälle att göra bort sig speciellt mycket där. Jag har en känsla av att han led svårt när han insåg vilken sorgligt inkapabel röra som ledde landstinget innan Jörgen Danielsson och kompani fick tillfälle att reda upp ekonomin. Av förståeliga skäl är det inte lika skoj att påpeka att Finstorp inte klarade av att leda sin lapptäckeskoalition som att hävda att Hasse Ekström sover i fel säng, av Ann Landerholmaffären vet vi att Voronov är bäst på att sparka in öppna dörrar och. Ingen tror väl att Landerholms inte pratar politik hemma bara för att de inte använder offentlig mail till det längre ?

Nu till det faktum att ett parti levererar politisk sekreterare åt ett annat parti. Jag skrev, precis som Fredrik, att Voronovs barnsliga inlägg på ledarbloggen var fånigt eftersom ingen av oss tvivlar på Margits kompetens vad gäller att föra ut ett budskap. Där var Voronov som alltför ofta alldeles för ivrig att nyttja sin position till att spotta på sina personlig ovänner, publicistisk heder har han aldrig haft men som Fredrik säger kan han när han inte är personligt engagerad vara såväl stilistiskt som analytiskt duktig. Det blir dock alltmer sällsynt…. inte lär en valrörelse göra det bättre. Han skall ju försöka få Niklas Frykman att framstå som ett alternativ i Eskilstuna, då lär Voronov undvika politik och analys….

Vad jag som politiskt intresserad finner märkligt är dock att en politisk sekreterare kan värvas från ett annat parti. De sannolikt viktigaste frågan för en politisk sekreterare är att föra ut den politiska linjen i pressreleaser, hjälpa till med att formulera inlägg i fullmäktige och i övrigt se till så att partiets politiska ställningstaganden syns ordentligt. Av det skälet kan man tycka att samma partiprogram i ryggraden kan vara väsentligt, jag tycker i alla fall det. Att jag ogillar personval är ingen nyhet, och den här historien visar för mig hur orimligt det är att rösta på en person när det är politiken vi vill ha. Det går alldeles utmärkt att utifrån detta ifrågasätta varför man skall rösta på endera KD eller SP, de är uppenbarligen så nära varandra ideologiskt att det inte spelar någon roll. Sp kommer på detta invända at de är ett ”lokalt parti” men det är å andra sidan den lokala partiorganisationen för rikspartierna också, det är inte direkt Reinfeldt som man röstar in i kommunfullmäktige i Strängnäs när man röstar på moderaterna. I förlängningen så ser jag det här som ytterligare vatten på kvarnen för de som påstår att det är meningslöst att rösta eftersom ”alla ändå är lika”. När jag röstar på S är det inte personerna jag röstar på, det är en himmelsvid skillnad på Palme, Carlsson, Persson och Sahlin som personer men den grundläggande ideologin är densamma, beträffande Mustaniemi Urtegård borde ideologin inte vara densamma som Fredrik påpekar. Frånsett möjligen anti-S ideologin.

Slutligen skulle jag önska att Margit i den här frågan låter bli att blanda in mig i det här ämnet, jag tror du kan göra ett bra jobb men om jag vore du skulle jag inte tagit det eftersom det minskar din trovärdighet som alternativ i politiken. Att komma dragandes med Hägglunds verklighetens folk är faktiskt bara larvigt, det är ingen av oss i den här historien. Vi är mer insatta och har större ansvar för att bevara respekten för de politiska processerna än de som inte sitter på insidan av det hela. Sen, som jag också nämt tidigare, en kommun som lyckas producera två lokala separatistpartier är knappast normal och det är inte bara ett skämt att jag tycker det verkar rimligare att såväl station som som kommunhus låg i Åker. Åker skulle nog uppskatta utveckling mer än såväl Mariefred och Strängnäs tycks det mig.

Sådär ja, då var det sagt och skrivet och jag tänker inte ge mig in i någon debatt med vare sig Strängnäspartister eller Kristdemokrater i frågan. Det här inlägget ville jag inte skriva men använder Margit mig för att slå andra i huvudet med så måste jag klargöra min position.

Sov ordentligt, drick lagom med vatten och var glada.


1 Svar to “Margit drog in mig.”


  1. oktober 6, 2009 kl. 8:31 f m

    ”Likgiltigt om rösta Sp eller KD”….. Jag behöver bara säga ”Visholmnen”!
    I övrigt behöver Du inte svara. Diskussionen har inget beho av förlängning.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
oktober 2009
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: