03
Okt
09

Eskilstuna Kurirens hälsoflum, skvaller och hånfullheter.

Nu är det lördag igen och troligtvis har Eskilstuna Kuriren en helsida mumbo jumbo med Zarah Öberg där man lära sig att detoxa och käka colodialt silver tills man blir blå. Googlade runt lite och hittade en intervju gjord för två år sedan och det har tydligen hänt en del i Zarahs liv sedan dess, då skrevs; ”Zarah Öberg återkommer till hur viktigt det är att stödja sig på rena fakta från trovärdiga källor vid hälsorådgivning. Därför följer hon Livsmedelsverkets riktlinjer:

– Varje vecka kan man läsa om någon ny hälsotrend i pressen och det förvånar mig att det ofta bara ligger en massa tyckande och tänkande bakom artiklarna. Jag följer inte trender, utan jag följer forskningsrön, säger Zarah med eftertryck när hon ser ut över gymnastiksalen där killar och tjejer glatt springer runt.” Uppenbarligen har hon ändrat inställning om såväl rena fakta som angående tyckande.

Ett år senare hade Zarah hoppat på den senaste trenden, detox, samt utsett all världens livsmedelstillverkare till hälsofarliga.

Så i år då avfärdar hon läkarkåren och vet bäst, strålande…..

Några fakta om kollodialt silver. Förutom de mer allvarliga effekterna finns den här tragigkomiska effekten; ”Det finns uppgifter om personer, som efter långtidstillförsel av silver, även kolloidalt silver, har utvecklat så kallad argyria. Argyria karaktäriseras av en skiffergrå/gråblå missfärgning av framför allt hud och ögonvitor. Även inre organ kan missfärgas. Det är inte farligt, men naturligtvis inte önskvärt. Dessvärre är missfärgningen permanent och går inte tillbaka även om man slutar med silvertillskott.

Angående detox så finns kunskap att hämta, här i kort och koncis form.

Frågan är vad den senaste veckan säger om Eskilstuna Kuriren, som gärna slår sig för bröstet, och tidningens policy ? Varje lördag hela hösten har en helsida upplåtits åt Zarah som gärna vill att vi alla skall bli små blå smurfar. Vi har en politisk redaktör som kommenterar tillsättningen av politiska sekreterare i landstinget genom att håna de egenskaper som den anställande uppskattar. Som pricken över i har då också Alex Voronov startat tidningens nya skvallerspalt, jag förstår inte att någon kan vilja betala för eländet…..


2 Svar to “Eskilstuna Kurirens hälsoflum, skvaller och hånfullheter.”


 1. oktober 3, 2009 kl. 9:18 f m

  Hon är ju söt och käck den där tösen…..
  Eftersom jag har läst pappersutgåvan kan jag skvallra att: Z idag mest ger käcka motionsråd om hur bra det är för kroppen att motionera i största almmänhet. Nedtonad sådeles. Inga färgglada partytrick alls.
  Väntar på att hennes ”ventenskapliga bevisade effektiva kosttillsatser” säljs av höga vederbörande i en färgglad nätbutik för hutlösa priser. Kommer nog snart.

 2. 2 Ann-Sofie Wågström
  oktober 3, 2009 kl. 11:57 f m

  Hon är Kurrens egen ”Anna Anka”.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
oktober 2009
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: