30
Aug
09

Västerländsk moral och etik.

Vi läste i veckan om skattfyndet på UD, en medlem i ryska tsarsläkten Romanov hade deponerat diverse lull-lull hos Sverige för att undanhålla dem från någon.  I den heliga äganderättens namn så återlämnades detta till släkten Romanov, tanken på att återlämna det till den ryska nationen föll tydligen inte in, den har ju bara betalat för allt som tsarfamiljen ägt.

När jag läste om detta i veckan blev jag lite fundersam men tog inte tag i det på en gång. News Doctor är dock tillbaka från semestern och uppmärksammade mig på lite annat västerländskt hycklande, skäll gärna på regimer men undvik inte att låta företagen tjäna pengar på förtrycket. Härlig moral värdig vilken despot som helst.

Det här för mig in på del två i mitt eget resonemang. Att en förtryckare som tsarfamiljen skall få behålla det de skaffat via den ryska statskassan är ok men att störtade diktatorer skall stå för sina skulder är inte ok ? I synnerhet Syd- och Mellanamerika är fullt av nationer som efter att ha störtat diktaturer får betala de skulder som despoterna dragit på sig. Klassisk västerländsk ”vi skall tjäna på det i alla lägen”, först lånar vi ut pengar till diktatorn så han kan köpa fräsch förtrycks och tortyrutrustning och för att riktigt känna att vi vunnit högsta vinsten så låter vi de forna offren betala med ränta för allt ont som drabbat dem.

Ibland saknar jag självrespekt fullständigt när jag ser på den kultur jag förväntas tillhöra. Jag borde kanske inte förvånas över att folk röstar som de gör.


1 Svar to “Västerländsk moral och etik.”


  1. 1 csaar
    augusti 30, 2009 kl. 6:21 e m

    Sannerligen, inom kapitalismen finner vi också arvsynden, den som ärvs av folket från dispoterna i rakt nedstigande led, amen…


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 439 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
augusti 2009
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: