21
Aug
09

Nya Zeeland, fd föregångsland.

Nya Zeeland har varit ett föredöme i världen, avgiftsfri obligatorisk utbildning och kvinnlig rösträtt är några av de saker som ”kiwis” var först med. Tyvärr verkar det som om den Nya Zeeländska nationen drabbats av någon sorts retardation. Vid en folkomröstning har man nu röstat för att det åter skall vara tillåtet att aga barn. Det var visserligen ett lågt valdeltagande men då antar jag att de som inte röstade struntar i om barn får smäll eller inte, oacceptabel ståndpunkt.

Den intressanta frågan är nu hör länge man får slå barnen ? Har en förälder rätt att slå barnet livet ut ? När föräldrarna ”går i barndom” övergår då rätten till barnen att slå föräldrarna ?

Knepigt….


4 Svar to “Nya Zeeland, fd föregångsland.”


 1. augusti 21, 2009 kl. 4:43 e m

  Nu handlade ju röstningen knappast om rätten att ”få slå sina barn”. Det låter nästan som en berövad personlig rättighet som man kämpar för att reinstallera. Det handlar snarare om vad som ska betraktas som en kriminell straffbar handling och vad som inte ska göra det. Det finns en gräns som går någonstans men det är ingen som vet var den går. Människor som fysiskt inte tillrättavisar sina barn är mycket färre än vad de påstår sig vara. Många betraktar aga som endast sådant som åstadkoms via kinetisk kraftdemonstration. I denna föreställning finns öht inte statisk kraftdemonstration, något de ofta själva tillämpar. ”Vi slår aldrig våra barn, nej, usch! Men vi håller dem hårt!” Märk väl att barnkonventionen tillämpad i dess flagranta detaljer lämnar inte över speciellt mycket till fantasin. Däri kan inget, som går emot barnets vilja, klara sig med hedern i behåll. Dessutom är det mycket som tolkas annorlunda och anledningen till att folk inte straffas för att tvinga i sina barn nödvändiga mediciner, klä på dem de kläder de behöver och inte de som de vill ha eller skapa rutiner för dem som de starkt motsätter sig är att samhället låter det rinna mellan fingrarna. Barnkonventionen är mycket mer omfattande än vad de flesta vill erkänna.

 2. 2 Andreas
  augusti 21, 2009 kl. 5:38 e m

  Sedan kan man ju fundera en hel del över hur omröstningen genomfördes. Frågan de fick svara på var: ”Ska en dask som en del av bra uppfostran vara en brottslig handling i Nya Zeeland?”.. Knappast en frågeformulering som är värderingsfri. Som alla som gjort enkäter vet så beror resutatet till stor del på hur frågorna ställs. Som man frågar får man svar, helt enkelt.

 3. 3 Nils
  augusti 22, 2009 kl. 4:11 f m

  Nya Zeeländarna får medhåll av University of California Berkeley, ett universitet som har Sverige tilldelat 20 Nobelpris.

  Se: http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2001/08/24_spank.html

  Och det är knappast svenska barns uppförande i skolorna och på andra ställen som imponerar mest på våra invandrare.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 439 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
augusti 2009
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: