25
Jul
09

Obama och Clinton har börjat bra.

Imotsats till sina företrädare så har det här paret uppenbarligen inget behov att profilera sig som den som ”visar var skåpet skall stå” utan verkar faktiskt genuint intresserade av lösa saker.

Framför allt tycker jag se att i motsats till tidigare exempel har Obama förstått att man inte kan kalla Iran för diverse fula ord och samtidigt stryka Israel medhårs när Israel river arbiska israelers hus och palestiners hus. Nu har vi sett en moderering av kritiken mot Iran som ger det inhemska motståndet möjlighet att agera utan att behöva konfrontera beskyllningar om att vara USAs bandhund. Vi må tycka vad vi vill om Iran och dess styrelseskick men den innehåller en begränsad demokrati och det fanns en iransk president som ville närma sig USA men men stöttes bort av västerländska fundamentalister. Hade den förra regimen i USA haft minsta lilla klokskap hade man då tagit tillfället i akt och inkluderat Iran i sin lilla klubb, ”Vi som hatar Bin-Ladin”. Nej istället så bejakar man sammarbetet med Saudi Arabien som fullständigt saknar spår av demokrati och fortsätter sin obehagliga stil med att förlåta allt från de som är på ”vår sida”. Som sagt ”västerländs fundamentalism” som inte är ett dugg bättre moraliskt sett än att låta alla tanter i samhället klä sig i Burka och ett alldeles utmärkt sätt att dra undan mattan för de i motsidans läger som hävdar dialog.

Senast idag påpekade Hillary Clinton apropå Honduras att det är rätt korkad av den legitime presidenten i exil att hålla på med spel för gallerierna, förhandligar pågår och då skall man sitta stil i båten. Jag känner att vi här har ett par som ser slutmålet som huvudsaken, en fredlig värld, och det står över kortsiktiga opinionspoäng.

Bra jobbat vill jag säga…


3 Svar to “Obama och Clinton har börjat bra.”


 1. 1 lenaalun
  juli 25, 2009 kl. 6:43 e m

  Ja, det är strålande jobbat! Jag blir så glad!

 2. 2 newsdoctor
  juli 28, 2009 kl. 11:14 f m

  Vad har de gjort i praktiken? Man ska akta sig för att förväxla retorik med handling. Se exempelvis på hur de skötte Honduras – retoriken fördömde kuppen, pengarna fortsatte att flöda. En av farorna med Obama jämfört med exempelvis McCain är just att den riktiga politiken döljs bakom hans image som fredsälskare – med god hjälp av media.

 3. 3 PeO_W
  juli 28, 2009 kl. 12:08 e m

  Jodå, jag håller med dig om att praktiken fortfarande finns kvar att utvärdera men ett inte oväsentligt tema i Obamas utrikespolitik är en större ödmjukhet och respekt för olikheter än tidigare administration. Jag tvivlar inte på att han kan ta fel spår framöver men som sagt, ordläget och viljeyttringarna är i rätt riktning. Förvisso har han ett djupt hål att släpa upp USA ur men jag tänker ge honom chansen i alla fall.

  Vi får som sagt se men än så länge uppskattar jag intentionerna även om Clintons tal om kärnvapen i Iran och Nordkorea häromdagen lät illavarslande, å andra sidan tycker Israels premiärminister samtidigt att Obama och Clinton är elaka och besvärliga så det finns viss jämlikhet i hur världen behandlas.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 521 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: