19
Jul
09

Thomas Quick – en pinne på karriärsstegen ?

Det är dags igen, ännu en brandfackla kastas i sken av att Thomas Quick är viktig för oss alla. Nu är det Tourette som skall ge oss svaret på varför Quick är som Quick är.

Jag känner inte till den här människan som skrivit debattartikeln och varför hon har gjort det men ett vet jag och det är att Quick, Da Costa, Schürrer, Knutby och andra mediala glädjefnatt inte har gynnat vare sig de enskilda rättsfallen eller den almmänna debatten. Den osannolika fixeringen vid snaskiga men ytterst ovanliga fall för bort debatten från de problem som verkligen är vanliga och drabbar människor dagligen och som vi borde försöka åtgärda. Det makabra intresset av att försöka förhindra enstaka galna människor att utföra medialt intressanta dåd för bort resurser, främst mentala, från det intresanta…. hur skall vi få Svennebananer att inte slå sin fru, sina kompisar, sina barn på fredag och lördagskvällen. Hur skall vi få hustrur och barn att sluta känna skuld för att de har en make eller pappa som slår dem ?

Det enda Quick och Schürrer uppbåden har levererat är en fullständigt bedräglig känsla av att vi alla vanliga är goda fina människor medan alla som gör dumma saker är psykfall. Inget kan vara mer fel, de flesta som proppar igen vårat rättssystem är självgoda fåntratar som överklagar fartboter, människor med brist på självinsikt som gör dumheter på fyllan och en och annan men ack så få elaka djävlar.

Att DN deltar i det här snaskiga skådespelet är illa, att DN debatt fylls med sånt som är en angelägenhet för mentalvården tyder på att debattredaktören är mer intresserad av uppmärksamhet än att ta upp väsentligheter.

Hybris….Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 318 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: