19
Jul
09

En förlorad blogg kom åter….

Jag tog mig en titt hos Jobbiga Lisa, som inte alls är jobbig utan söt och engagerad på ett alldeles utmärk sätt. Hennes blogg fick mig att tänka på en blogg jag glömt, eller en idé jag tappat.

Bloggidén kom när jag körde hem från landet sent igår kväll och lyssnade på Kristian Luuk, denne urtypen för en pojke som aldrig vuxit upp, som jag tyckte var helt fantastisk i Knesset men som jag aldrig tyckt nå upp till den nivån igen. Hassan skall vi inte tala om, det är lika uselt som Kalle Sändare som är elakhet mot människor som sköter sitt jobb och försöker vara trevliga. I princip tycker jag det de sysslade med är något som i domstol går under avsnittet kränkning, ungefär som när en butiksanställd tar en snattare och får ta emot slag och glåpord.

Nu var det dock inte det själva bloggidén handlade om, det bara måste sägas…. Idén kom när jag hörde Luuk tala om en blind radiokille som ”kunde känna på pressningen om en singel var från USA eller England”, då nämde min kära bättre hälft att det finns de som noterar ”limporna” i CD-fodralen för att ge ett utlåtande om kvaliteten….  limpor ? Limporna håller fast den där papperslappen med omslaget till skivan. Själv tog jag tillfället i akt att slänga ut de där usla plastlådorna och stoppa mina CD i plastfickor så fort som möjligt…

Hur som helst, hur kommer det sig att killar så gärna imponeras av sånt här onödigt vetande ? Det må vara pressning av skivor, ”limpor”, hastigheten på det som flyger ut när vi nyser, eller andelen tvådörrars 240 som tillverkades i januari 1983 ? Jag är inte säker, men är det inte så att killar tidigt börjar samla på diverse skräp också ? Jag hade själv oerhört svårt att släga något när jag var liten men jag märkte aldrig den tendensen hos tjejer…. däremot har jag sett vuxna kvinnor som börjar samla saker men det har jag sett som substitut för en levande känslofull make.

Jag tror, helt egen idé, att samma skäl som gör killar imponerade av ”limpkunskap” gör att förhållandevis fler killar är ”höger” och av samma skäl som kvinnor inte är imponerade av nysningars hastighet blir de mer ”vänster”. Kvinnor är helt enkelt lite mer intresserade av livet än män i genomsnitt, helt enkelt mer intresserade av andra värden… antagligen är det också därför som filosofer genom tiderna setts som lite udda, de har värderat tanken på livet mer än att samla yttringar av det.Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 318 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: