19
Jul
09

DN Söndag överraskar stort..

Idag har DN Söndag stigit ifrån veckotidningsträsket och faktiskt närmat sig vad jag förväntar mig av en seriös morgontidning. Hela två artiklar handlar om verkliga ting, ting som verkligen har betydelse för Sverige och världen, ett radikalt avsteg från bullbakande och mode alltså.

Den allt som oftast så ängsliga ”spaningen” i justnuavdelningen handlar faktiskt om grispesten, svininfluensa, och tar faktiskt ett friskt grepp om alla dessa ”LARM” som basuneras ut från medier som man betalar styckpris för. På ett riktigt moget vis så analyseras människors möjlighet att få balanserad information genom att tala med varandra, dvs den som vet något dämpar skvallrande hysteriker. Det känns skönt att det hjälper, alld den tid som jag lägger ner till att kommentera dumheter har en effekt visar det sig. Det gäller bara att inte bli tyst och ställa in sig i den skrämda enfaldens fålla. Precis som när jag velat visa på dumheter beklagar jag, men DN Söndag finns bara som PDF på nätet och det vore nog ett väl grovt upphovsbrott att lägga ut den här.

Den andra artiklen av värde handlar om Obamas torped Rahm Emanuel även kallad  ”Rhambo”. Politik är inte bara att ha den bästa politiken, det gäller att genomföra den också. Obama är lysande retoriker och talare som inte är snar till överord, se bara på den takt han visade vid oroligheterna i Iran där han inte kastade köttben åt de hårdförda traditionalisterna genom att framstå som lierad med opositionen. Ibland måste man dock ta tag i saker och driva dem trots motståd, intern såväl som externt, och då kommer Rahm in. När ett beslut är taget är det taget, då gäller det tills ett annat beslut tas eller omständigheter som inte går att råda över gör det obsolet. Då finns Rahm, han ser till att ingen bitter oposition i de egna leden agerar krypskytt i ryggen på Obama och han ser även till att desinformation som sprids från motståndare släpas fram i ljuset och exponeras för vad det är… en förlorares bittra glåpord.

Jag tog mig en liten titt på nätet om ”Rhambo”, en titt som visade at Obama har vissa kvaliteter som stand up komiker.

När vi haft partikogngress i oktober önskar jag att någon i partiet ställer sig upp som en ”Rhambo” och lär vissa partikamrater att demokratiska principer gäller i vårt parti, beslut tas och då lever man efter dem även om man är man och sur fackbas. Gäller för övrigt även en del bittra tanter som inte tycker de beundras nog av partikamrater….. sen när valet är vunnet, då har vi vår stabschef klar.

Det krävs både visioner och hårda nypor i ett parti, skall vi förvärkliga vårda visioner är det dags för de hårda nyporna nu.Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 318 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: