19
Jul
09

Behjärtansvärd ledare.

Dagens DN skriver i ledaren om partifinansiering, behjärtansvärt, och för ovanlighets skull är inte vi på den goda sidan i skottgluggen i första hand. Ingen ledare på DN är dock komplett utan att påpeka att det fackligpolitiska samarbetet är en demokratisk fara så det finns med där.

Det intressanta är som vanligt det tunnelseende som opinonsbildande texter på DN så ofta har, sila mygg och svälja kameler är regel mer än undantag. Inte ens när ledarredaktionen bara behöver knalla över till den betydligt mer djupsinniga kulturredaktionen för att vidga vyerna blir det av. Nu senast var det Stefan Jonsson som belyste det stöd för opinonsbildning den mindre goda sidan i svensk politik får, Timbro har jobbat hårt för att kratta manegen åt Borg med bidrag från vissa organisationer.

Även DN sysslar med textreklam, sedan Malin Siwe börjat med sin textkampanj på ledarsidorna har avregleringshögern fått en stående spalt i tidningen. För övrigt är drygt 90 % av sveriges ledarsidor mer eller mindra öppet på borglighetens sida, vi kan väl konstatera att vid jämnviktsläge har högern tolkningsföreträde för att uttrycka oss snällt.

Så ta och gör om DN, tänk efter och fundera lite längre på vilka arrogansregeringen är tack skyldiga… jag finner det fortfarande stötande att svensk press på ledarsidorna är befriade från rekamskatt och påbudet att textreklam märkbart skall skiljas ut från redaktionell text.

Men det är ju bara jag, en sån där ”vänsterintelektuell”….

Idag tror jag dock inte det är hyckleri, bara oförmåga att se helheten…Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 521 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: