18
Jul
09

Kunskapsflum, MVG för Björklund.

Sverker Sörlin skriver om det som alla vet men ingen längre orkar konfrontera Major Björklund med, populismen i hans budskap. Populismen i sin värsta form där Björklund frodas på den alltför vanliga inställningen att ”ungar skall sitta ner och hålla käft”, en inställning som så enkelt grundas eftersom det bara gäller andras ungar…. eller hur.

Björklund har döpt om sunt ifrågasättande till uppkäftighet och brist på respekt, sen spelar det ingen rol om det är han som ifrågasätts eller en lärobok som ifrågasätts. Björklund och Facit är det som gäller, egna tankar är förpassade till OBS-klassen.

Björklunds reaktion när hans så omtalade siffror om hur usla svenska elever är torpederades i radions P1 är talande, ”Tror du att jag ljuger” sa han som om det var hans åsikt som var det viktiga och inte faktabasen.

Ja Björklund, vi VET att du ljuger för att vinna valet och vi vet att du har 95 % av landets ledarsidor på din sida men som tur är finns DN Kultur där man tänker fritt istället för rätt.

Grattis Folkpartister, ni har just upphöjt populismen och lögnen till ideologi.

Min dotter ifrågasätter, tänker själv och vågar konfrontera såväl lärare som rektor och andra elever… det är sådana barn och ungdomar som Björklund vill kväsa oavsett deras höga betyg, allt för fyra år till med lögnens arrogans vid makten.

Grattis ni som röstar borgligt, nu har ni sabbat SJ för alla som inte skall till Stockholm, Göteborg eller Malmö, inom kort har ni chansen att förstöra våra framtid med. Bra jobbat, njut av era skattesänkningar…..


10 Svar to “Kunskapsflum, MVG för Björklund.”


 1. 1 Tuve Wässing
  juli 19, 2009 kl. 10:20 f m

  Ja hjärntvätten är närmast total när det gäller den nya perverterade skolpolitiken.En farlig man den där Björklund.Som lärare har enbart haft nytta av det s k lärarlyftet som han var med och initierade.
  Även en blind höna kan hitta ett korn.

 2. 2 csaar
  juli 19, 2009 kl. 11:15 f m

  Man skall inte låta sig bedragas av denne minister – till och med i Mein Kampf finns ett och annat vettigt ord som en stark kontrast till all galenskap och feldragna slutsatser.

 3. 3 PeO_W
  juli 19, 2009 kl. 11:35 f m

  Ja det är det tragiska, vi måste ibland tillstå att fienden har rätt ibalnd och att våra vänner förfaller till illdåd i vissa fall. Jag skrev en kommentar om det på den här bloggen.

  http://margiturtegard.blogspot.com/2009/07/ska-svt-och-newsmill-ga-extremisters.html

 4. 4 sokrates
  juli 19, 2009 kl. 4:23 e m

  Det är väl det som menas med ”sofism” att du tror på att det är riktigt som sägs, men avsikten döljs bakom det sagda, ”tomma ord”,skenet bedrar och sedan gör man hellt andra saker än man lovat ,”politik” va.
  Partipolitisk retorik det har vi ju vant oss vid ingen bryr sig.
  Att det verkligen finns vettiga ord i ”Mein Kampf” tvivlar jag på , att det kan verka så är väl klart , det är ju avsikten med att vara ”vettig” i detta fall att lägga ut lite falska ord så det döljer lite av de verkliga avsikterna .
  Det där med rätt eller fel är ju en nåt som lurar oss , vad är nödvändigt i ett visst läge kan ju eller är ofta helt fel i en annan situation . Men vad som är nödvändigt ger sig ju alltid ur själva situationen vilken alltid är svår att bedömma för den som saknar kompetens och att så många saknar kompetens i det dom gör är nog grunden till att mycket blir dåligt . Ministern har ju ingen kompetens alls.

 5. 5 PeO_W
  juli 19, 2009 kl. 5:54 e m

  Du är mångordig du 🙂 Den här gången var det dessutom riktigt underhållande.

  Jo då det finns spår av sanning även hos galningar…. svårigheten är att destillera.

 6. 6 sokrates
  juli 19, 2009 kl. 6:14 e m

  Hos galningar ja, men ministern är ju inte galen i den bemärkelsen han saknar ju bara kompetens .
  Jag har absolut inget mot galenskap som galenskap men när den försöker vara utbildnings grundlag då är den på fel plats.
  Galenskap kan vara kul tänk på kungens lilla rådgivare narren, så ringakta inte galenskapen, men dårskapen är ett problem……..

 7. 7 csaar
  juli 20, 2009 kl. 10:38 f m

  Galning är ju i och för sig inget vetenskapligt begrepp. Men, ok förmodligen är ministern inte galen. Anledningen till att Mein kampf bubblade upp i min hjärna är en brist hos mig som jag jobbar med: Jag kan tyvärr inte låta bli att tänka på ministen utan att boken och dess författare poppar upp i samma tanke.

  Inkompetent? Många skulle hävda att han är fel man för den ministerposten, andra tvärt om, men det beror helt på vad man vill uppnå:

  En bra skola
  eller
  Fler röster på Fp

  Anledningen till att Ministern, boken och författaren är en treenighet i mitt sinne beror på att ministern gör precis vad Hitler föreslår (för att vinna ”massan” naturligtvis, inget annat!), här med mina egna ord:

  Gör dig av med alla verktyg i verktygslådan utom hammaren. Se sedan alla problem som vore de spikar. EN lösning på ALLA problem. ”Okomplicera” gärna problemen så att massan lättare förstår, det spelar ingen roll om du kommer långt utanför sanningens råmärken i din strävan att okomplicera – bara massan förstår.

  Röstfiskeri – makten är det primära, inte nyttan du kan göra med den.

  Jag är inte stolt över den oheliga treenighet som råder i mina tankar kring ministern. Jag jämför inte honom med Hitler! Absolut inte! Men bläddrar jag i Mein kampf och stöter på vissa partier, tänker jag på ministern… usch vad jag skäms ändå.

 8. 8 csaar
  juli 20, 2009 kl. 10:40 f m

  Men sedan gillar jag naturligtvis också arbetsro och fler pinnar på betygsskalan.

 9. 9 PeO_W
  juli 20, 2009 kl. 1:47 e m

  Arbetsro är bra, jag minns när vi hade ”inlärning” på lektionstid där en ”välartad och högpresternade” elev insisterade på att han måste läsa högt för sig själv för att inlärningen skulle bli effektiv… störande beteende men knappast något som straffades av läraren.

  Betygskalan är knappast problemet, snarare vad man skall mäta med den…. och hur. Jag fick min sjätte samhällskunskapslärare i 9an, han var förtvivlad för det var omöjligt för honom att ge mig högsta betyg… ändå var han den enda lärare som ”sett mig” men var ändå bunden av de övriga fem ”inte så intresserade” lärarna.

 10. 10 csaar
  juli 21, 2009 kl. 11:07 e m

  Idag hade du fått tillfälle att göra tillägg i form av utredande uppgifter eller något liknande, om ens det skulle behövas. Men kanske för att lärare och elev skall vara på den säkra sidan. Fast jag undrar, har en elev nått målen för hösta betyg skall det inte spela någon roll hur diskussionen har förts bakåt i tiden.

  I början av loppet vet man inte vilken tid man kommer i mål på…

  Det hänger väl ihop med den gigantiska missuppfattningen om att ”femmorna tog slut” och allt det där.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 316 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: