08
Jul
09

Knarklangare och hjärndödare, bildningens dödgrävare.

Om repetition är kunskapens moder, är media dess snedtända tjackmorsa. En oreflekterande fixjägare i full färd med att koka ihop nästa laddning metamfetamin till dem som i kliande sensationsabstinens oroligt vankar omkring utanför pundarkvarten.

En sådan lysande ingress kan man bara läsa i bloggosfären, möjligen också hos någon vänstertidning som omedelbart döms ut som kommunistisk.

När Csaar skev ovanstående kom någon och undrade varför vi hetsade upp oss, det verkade som om vi inte skulle oroa oss tyckte han. Jag funderade lite över det, kom att tänka på humanisternas kampanj ”Gud finns nog inte” och funderade på varför de här etablerade personerna har så svårt att se grandet i sitt eget öga. Jag är ateist, tror inte på gud och finns han så har inget med mig att göra, men jag är en tänkande varelse. Funderar man lite så är det lite märkligt att några individer vill sätta sprätt på en massa pengar för att tala om för oss att gud inte finns. Humanisterna, om de nu är vad de kallar sig, borde om de är intresserade av ett friskt och sunt samhälle rikta sig mot det som förstör för invånarna. Som jag ser det är några procent troende i Sverige ett avsevärt mindre problem än alla de lögner som man får människor att betala för dag efter dag. Aftonbladet, Expressen, TV4 Nyheterna och Efterlyst på TV3 har antagligen en räckvidd som täcker uppemot 20% av sveriges invånare. Är inte det ett större problem att ta tag i att uppemot 20% av svenskarna matas med skrämmandefakta som påstås beröra dem men som till 95% varken berör dem eller har relevans för deras liv. Det vore något för en kampanj på stan, fast det är klart det kostar på att bita den hand som föder dem, studera slutet på deras humanisternas debattartikel.

Humanismen utgår från att godhet kommer inifrån, inte uppifrån. Det är dags att jämna ut oddsen.

Lena Andersson författare och skribent

Hans Bergström f d chefredaktör DN

Eva Dahlgren kompositör och textförfattare

Christer Fuglesang astronaut

Sven Hagströmer finansman och entreprenör

PC Jersild författare och läkare

Morgan Johansson f d socialtjänstminister, riksdagsledamot

Sara Larsson redaktör tidskriften Humanisten

Nina Lekander journalist

Stellan Skarsgård skådespelare

Christer Sturmark ordförande Humanisterna

Björn Ulvaeus textförfattare

En diger skara som lever rätt gott på att media publicerar deras alster, man kan nästan tro att det goda kommer ur dem eller inifrån dem och in i oss via media. Sturmark har i och för sig inte det problemet, han anställer några som skriver en bok och sen skriver han sitt nam på mauskriptet och kallar sig författare. Sturmark skapar sin egen lycka, det är enkelt om man saknar moral. Sakna moral är bra när man sparkar neråt och slickar uppåt vilket man faktiskt gör om man hoppar på 5-10 procent av befolkningen för att de andra 90 procenten skall få känna sig duktiga.

För en annan vältalig analys av Humanisternas metod rekommenderas barstolens gäng, som för övrigt har mycket intressant att säga om annat också.

För lite information om vilka effekter de tveklöst sekulariserade media kan ställa till med rekommenderas Medvetenskap.

För lite information om Sturmark finns här en artikel från de goda sidor av media som finns, precis som det finns goda sidor av religioner. Jag finner framförallt Sturmarks uppfattning om författarskap lik den vida tolkning som vissa människor gör av religiösa urkunder.

Slutligen, Tankebrott om var de verkliga farorna i samhället finns… människor som är kända som uttalar sig om sånt de inget begriper om.

Vad ville jag nu med detta, jo tänk efter… Vad vet Sturmark, en misslyckad med snacksalig entreprenör, om livsåskådningar, Benny Andersson skriver till oss i genskap av vad ? Är problemet i Sverige att för många låter sig styras av religion ? Problemet är kanske snarare att om du har ett känt namn i ryggen, är känd i media, så kan du säga vad dynga som helst och få det publicerat.

Det kanske kan vara värt en kampanj, eller varför inte låta media göra nytta och granska dessa tyckare likaväl som de granskar det fåtal som trots allt skitprat om dem ställer upp som politiker, samfundsledare, offentliga tjänstemän och som faktiskt får det här samhället att fungera. Fungera trots all desinformation, skräckpropaganda och säljande vinklingar som humanisterna inte ens försöker jobba emot.

PS. Vi vet ju varför det blir som det blir, pressen är lat…. här finns i nummer 2 – 2009 alla nödvändiga fakta om LHC som pressen inte kommer att läsa och skriva om för att moderera allt korkat de skrivit tidigare. Det skulle ju kräva faktabearbetning och inte bara avskrivning av pressreleaser. DS.


9 Svar to “Knarklangare och hjärndödare, bildningens dödgrävare.”


 1. 1 lenaalun
  juli 8, 2009 kl. 8:31 e m

  Bra reflektioner.

  Min gudsbild har nyligen förändrats. Just nu är upphållaren av mitt liv ett antal olika smärtstillande tabletter. Utan dem hade jag vid det här laget varit död. Förlossningssmärtor i två veckor uthärdar man väl inte? Min metstas började smärta från en dag till en annan.

  Dessutom är nu Gud för mig en strålningsutrustning som räddar min rörelseförmåga och förhindrar att jag blir ett vårdpaket.

  Gud blir därmed också människors kreativa innovationer som förlänger mitt liv.

  Att förkrympa Gud till ord i heliga skrifter blir otroligt löjeväckande när jag nu vet att jag har Mälarsjukhuset och frikortet att tacka för att jag lever. Att jag är född i Sverige som ännu har en generell välfärd.

  Samtidigt såg jag idag när jag åt lunch på stan två mycket hängivet kristna kvinnor från Pingstkyrkan resp. Klosters kyrka. Jag kunde se hur oändligt stort värde de har för Gud som hans lyhörda medarbetare som utför hans/hennes vilja.

  Vad jag vill betona är att Gud verkligen finns överallt. I Kyrkor, moskéer, på sjukhus, i regering och riksdag och landsting och skolor. Whatever!

  Men framförallt i livsuppehållande behandlingar. Mer konkret har Gud aldrig känts.

 2. 2 PeO_W
  juli 8, 2009 kl. 8:43 e m

  Hej Lena.

  Du bjuder på nya infallsvinklar dag för dag, det är en ynnest som givits mig. Var du in på Energi och Miljö häromdagen ?

  Tack.

 3. 3 lenaalun
  juli 9, 2009 kl. 3:49 e m

  Jag hämtade nya sopsorteringspåsar långt där borta, ja. Befann du dig där också?

 4. 4 PeO_W
  juli 9, 2009 kl. 4:36 e m

  Jag tyckte jag såg dig i ögonvrån, jag väntade på Ann-Sofie i bilen utanför.

 5. 5 lenaalun
  juli 9, 2009 kl. 7:35 e m

  Aha. Jag såg er bil. En röd? Jag hade ätit lunch på Café Kaka i Rothoffsparken med min vän som är en riktig Healer. 🙂

 6. 6 PeO_W
  juli 9, 2009 kl. 7:45 e m

  Röd stämmer.

  Imorgon kväll skall vi till Bishops healande miljö, om Ann-Sofie är i form efter magsjukan.

 7. 7 lenaalun
  juli 10, 2009 kl. 10:58 f m

  Jag är nog för medtagen efter strålningarna för att kunna titta in där. I annat fall kan jag ta en Ramlösa med er. Flummig på morfin är jag så det räcker. 🙂

 8. 8 PeO_W
  juli 10, 2009 kl. 12:28 e m

  Morfin vore inte dumt, tyvärr spyr jag av det 😦 Har lite njurstenskänningar men det kan nog en rejäl öl rätta till, Bishops har nu enliters sejdalr ovh en god Bayrare att fylla den med.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 316 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: